Çift dipli resesyon riski azaldı

ABD Hazine Bakanı'na göre yatırımcılar halen ABD tahvillerini 'sığınılacak bir liman' olarak görüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

WASHINGTON - ABD Hazine Bakanı Geither ABC News'a yer alan açıklamasında ABD'de ekonominin çift dipli bir resesyon yaşaması riskinin geçen yıla göre önemli ölçüde azalmış olduğunu söyledi.

Geithner'in açıklamalarında "Bugün geçtiğimzi 12 aylık sürenin herhangi bir dönemine göre çok daha az risk altındayız. Nerede olduğumuzu tekrar düşünelim. Geçen yılın son çeyreğinde yüzde 6 oranında bir büyümenin yaşandığı yerdeyiz. Bu oran son 6 yılın en yüksek oranı. Demek ki artık iyileşme sürecindeyiz" ifadeleri yer aldı.

Güvenli liman

Timothy Geithner, ABD'nin artan borçları ve Moody's tarfından kredi notuna dair yapılan uyarıya rağmen yatırımcılar için bir güven kaynağı olmaya devam ettiğini belirtti.

Geithner, yatırımcılar şayet ABD Tahvillerinden kaçınmaya başlarsa ne olabileceği yönündeki bir soruya karşılık "Bu ülkede asla böyle bir şey olmayacak" ifadelerini kullandı.

Geithner açıklaamasında "Geriye dönüp bir bakalım, yaşadığımız kriz sürecinde yatırımcılar global ekonominin istikrarı konusunda en fazla endişeli oldukları dönemde dahi kendilerini güvende hissetmek için dolara ve ABD Hazine tahvillerine yöneldiler. Bu problemleri birlikte çözme konusunda ülkemizin kapasitesine olan güvenin bir işaretidir." dedi.

ABD Hazine Bakanı Geithner ADB'nin AAA seviyesindeki bono reytinigi kaybetmesi gibi bir tehlikenin olmasını söyledi. Sözkonusu programda ABD'nin notunu kaybetmesi riski olup olmadığı yönündeki bir soruya karşılık Geithner "Böyle bir şey kesinlikle yok dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir