Cinayet FBI yöntemi ile aydınlatıldı

Kayseri'de kaybolan çocukların katil zanlısını yakalayan Emniyet ekipleri cinayeti "Kırmızı Alarm Projesi" yöntemiyle çözdü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KONYA -  Bayramda şeker toplarken kaybolan çocukların katil zanlısını yakalayan Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkan Yardımcısı Taştekin ve ekibi, cinayetleri FBI yöntemiyle aydınlattı.

Kayseri'deki cinayetin aydınlatarak Türkiye'nin gündemine damgasını vuran Emniyet Müdürü Ercan Taştekin ve ekibinin bir süre önce de görev yaptıkları Konya'da çok sayıda faili meçhul cinayeti aydınlattığı ortaya çıktı.

Konya'da görev yaptıkları süre içinde suçluları yakalamak için ABD'de uygulanan "Kırmızı Alarm Projesi"ni hayata geçiren ekip, kapanan çok sayıda faili meçhul dosyayı yeniden gün ışığına çıkardı. Proje sayesinde açılan soruşturma dosyalarına yönelik tüm birimleri "kırmızı alarma" geçiren Taştekin, bir çok cinayeti ekip çalışmasıyla kısa sürede çözdü.

Olayların analiz etmek için tüm birimlerdeki sivil ve resmi amirlerle beyin fırtınaları yapan ekip, FBI'ın da (Federal Soruşturma Bürosu) uyguladığı yöntemle, soruşturmada izlenecek yöntem, suç istatistikleri, operasyonu yürütecek ekip gibi konularda yol haritası hazırladı. "Kırmızı Alarm" sayesinde (ben değil biz) anlayışını personeline aşılayan Taştekin, kimi cinayetlerin 1-2 saat gibi çok kısa sürede aydınlatılmasını sağladı.

Proje kapsamında özel ekipler de oluşturan Taştekin, çoğunluğunu üniversite mezunlarının oluşturduğu ekibiyle "delilden sanığa" giderek, "bıçak markası, çamur izi, sigara izmariti, piercing, kan izi, sopa parçası" gibi küçük ayrıntılarla zanlıları adalete teslim etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir