CIO ödülleri sahiplerini buldu

CIO Dergisi'nin bilişim yöneticilerini ödüllendirdiği gece renkli geçti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen ve bilişim sektöründe çalışan BT çalışanlarının isimlerine özel verilen CIO Ödülleri etkinliğinin ikincisi dün akşam gerçekleştirildi.

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen törende, Türkiye'nin önde gelen şirketlerinin bilişim yöneticileri ödüllerini aldı.

CIO dergisi tarafından düzenlenmekte olan CIO Ödülleri programının kazananları, 1 yıllık maratonun ardından dün düzenlenen ödül töreni ile açıklandı. Bilişim sektörünün önde gelen firmalarının üst düzey yöneticileri ve Türkiye'nin önde gelen kurumlarının CIO'larının davetli olduğu gecede 200'den fazla misafir, yılın en başarılı CIO'larının açıklandığı gecede bir araya geldi. Gecenin açılış konuşmasını yapan Dünya Şirketler Grubu Başkan Vekili Erdem Top, "İlk ödüllerimizin ardından hem bilişim sektörünün değerli firmaları hem de CIO'lar bizlere beğeni ve övgülerini ilettiler. Başarılı bir organizasyon yürüttüğümüz için gururluyuz. CIO dergisi bu sene çıtayı yükseltmeli ve sizlerle her fırsatta bir araya gelmeliydi. Sene boyunca sürdürdüğümüz etkinliklerimiz ile bunu başardığımıza inanıyorum. CIO kahvaltıları, CIO Anadolu Buluşmaları ve diğer etkinliklerimiz ile yıl boyunca yüzlerce IT yöneticisi ile bir araya geldik. Online mecralarımızın gücünü artırdık. Ve artık şunu söyleyebiliriz ki, Türkiye'de CIO'lar ile kurulmuş en güçlü networke sahibiz. Önümüzdeki sene bu ağı güçlendirmek ve sizlerle daha birçok etkinlikte bir araya gelebilmeyi umut ediyoruz" dedi.

Güçlü altyapı, güvenilir ortam

Gecenin ana sponsoru olan Turkcell Superonline Genel Müdür Murat Erkan, CIO'ların önümüzdeki dönemde artık teknik önceliklerinin yanı sıra, işin kendisine de daha fazla eğileceklerini ve kurumlarda daha etkin bir pozisyona sahip olacaklarını vurguladı. Murat Erkan CIO'ların daha güçlü yatırımlar yapabilmeleri ve bulut gibi yeni nesil teknolojilere geçebilmeleri için güçlü altyapı ihtiyaçlarına ve güvenebilecekleri bir ortama ihtiyaç duyduklarını belirterek şöyle dedi, "Biz tüm Türkiye'ye döşediğimiz fiber altyapımız ve veri merkezlerimiz ile CIO'ların yeni nesil teknolojilere geçişini kolaylaştırmaya devam ediyoruz."

Ödül organizasyonuna iki senedir destek veren BTK başkanı Tayfun Acarer, kurum olarak yalnızca iletişim değil aynı zamanda IT sektörünün gelişimine de değer verdiklerini vurguladı. Önümüzdeki dönem içerisinde CIO'ların çok daha fazla öneme sahip olacaklarını vurgulayan Tayfun Acarer, böyle bir geceyi düzenledikleri için Dünya Şirketler Grubu Başkanı Didem Demirkent'e teşekkürlerini iletti.

Gecede 12 CIO yürüttükleri başarılı projelerle ödül alırken, sektörün üstatları olarak görülen 2 CIO Onur Ödülüne layık görüldü.

İş Bankası - Hakan Aran

Yapı Kredi Bankası - Cahit Erdoğan

THY - Adnan Metin

EnerjiSA - Gül Erol

TTNET  - Şahin Şen

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Teknoloji Direktörü – Umut Yeşilırmak

TAV - Binnur Güleryüz Onaran

GlaxoSmithKline - Berke Menekli

Multinet - Leyla Kara

2013 Akdeniz Olimpiyat Oyunları Teknoloji Direktörü - Mehmet Özdemir

Turkcell - İlker Kuruöz

Turk Telekom - Aydın Satıcı

ONUR ÖDÜLÜ: Zorlu Grubu - Hamza Cihan Sarı

ONUR ÖDÜLÜ: KOÇ Holding - Alper Göğüş

Bu konularda ilginizi çekebilir