Demircan: Afrin'de 14 kayıp var, üçü Türk askeri

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Afrin operasyonunda 14 kayıp olduğunu belirterek, "3 tanesi bizim askerimiz, 11 tanesi ÖSO mensubu" diye konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Zeytin Dalı Harekatı"nda yaralanan Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan askerleri ziyaret etti.

Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Demircan, askerlerin sağlık durumlarına ilişkin de bilgi verdi.

Operasyonun başladığı günden itibaren 3 askerin şehit olduğunu ifade eden Demircan, şunları kaydetti:

"Yaralılardan 11'inin şu an hastanemizde tedavisi yapılmakta. Yaralılarımızı ziyaretimizde gördük ki moralleri çok düzgün ve çok güzel bir bakım görüyorlar. Gerekli tedavileri yapılıyor. Hayati tehlikesi olan şu anda yok."

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Demircan, başka hastanelerde yaralı olup olmadığının sorulması üzerine, bölgedeki hastanelerde de yaralıların olduğunu söyledi.

Türkiye'ye bugüne kadar gelen yaralı sayısının 130 olduğunu ifade eden Demircan, "130 yaralıdan 11'i Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanemizde. 82 yaralı taburcu oldu. Kısa süreli tedavi uygulanıp taburcu edildi. 14 kayıp var bölgede, bunların 3'ü bizim askerimiz, 11 tanesi de Özgür Suriye Ordusu mensubu. Bölgenin dışına sevk edilen 22 yaralımız var. Bunların 11'i Ankara'da." dedi.

Demircan, Özgür Suriye Ordusu mensubu yaralı askerlerden hiçbirinin Ankara'da tedavi altına alınmadığını, Ankara'da tedavi gören Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu askerlerden de durumu ağır olan bir yaralının bulunmadığını söyledi.

"Personel ve donanım sıkıntımız yok"

Demircan, harekat bölgesindeki sağlık çalışmalarına ilişkin şu bilgileri verdi:

"Donanım ve tüketim malzemesi açısından zaten hazırdık. Personelden bir miktar takviye ihtiyacı oldu. Hemen harekat başlamadan bölgeye her türlü takviye yapıldı. O açıdan, ne personel ne de donanım açısından bir sıkıntımız yok. Uçak ambulansımız ve helikopterlerimiz bölgede. Ulaşımdan tedavi ve bakıma kadar hiçbir açığımız yok. Türkiye zaten böyle bir durumu çok rahat karşılayabilecek imkanlara sahip."

"Rapor tamamlanmadı"

Demircan, Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ortaya çıkan 115 "hamile çocuk" iddialarına ilişkin, soruşturmanın sonucuna yönelik soru üzerine, soruşturmayla ilgili raporun tam olarak tamamlanamadığını, savcılığın harekete geçtiği söyledi.

TSK: 343 terörist etkisiz hale getirildiTSK: 343 terörist etkisiz hale getirildi

Bu konularda ilginizi çekebilir