DenizBank ve İSTESOB'dan esnafa 'akıllı kart'

İSTESOB Akıllı Kart, birlik üyelerinin üyesi oldukları oda kimlik bilgilerini de içeren bir kart olma özelliği taşırken, ürün için herhangi bir kart ücreti bulunmuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Denizbank ile İstanbul Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (İSTESOB) işbirliğiyle "İSTESOB Akıllı Kart" sunuldu.

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, kartın tanıtıldığı basın toplantısında yaptığı konuşmada, başta esnaf olmak üzere KOBİ'ler için 2008 yılında "İşletme Kart"ı geliştirdiklerini ve bu ürünün yaklaşık 150 bin kullanıcısı bulunduğunu söyledi.

Bu platform sayesinde Denizbank'ın finansal portal anlayışı dahilinde tedarikçiler, esnaf ve sanatkarın ticari faaliyetlerinin yanı sıra, finansal ihtiyaçlarını da tek bir ürün üzerinden karşılayacağını belirten Ateş, ilk 6 ay esnafın İSTESOB Akıllı Kart harcamaları üzerinden 50 liraya kadar geri ödeme yapılacağını, takip eden ikinci 6 aylık dönemde ise her ay bir sektörde bu kart harcamaları üzerinden yüzde 5 indirim yapılacağını bildirdi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken de Türkiye'de 2 milyonun üzerinde esnaf ve sanatkarın bulunduğunu, İSTESOB Akıllı Kart'ın hızla tabana yayılacağına inandığını ifade etti.

İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz ise "Bu işbirliği ile hedeflenen İstanbul esnafının alım gücünü tek bir çatı altında toplayarak pazarlık gücünü artırmak ve ona avantajlar sunmaktır" dedi.

İSTESOB Akıllı Kart, birlik üyelerinin üyesi oldukları oda kimlik bilgilerini de içeren bir kart olma özelliği taşırken, ürün için herhangi bir kart ücreti bulunmuyor.

Söz konusu kart platformu ile esnaf ve sanatkarlar banka hesaplarında para olmasa bile "kurtaran hesap" ile acil nakit ihtiyaçlarını çözebiliyor. Esnaf ve sanatkarlar ayrıca ATM'den, "Açık Deniz İnternet Şubesi"nden veya şubeden taksitli ticari kredi kullanıp alternatifler doğrultusunda nakit akışlarına uygun geri ödeme seçeneklerinden ve uygun vade imkanından yararlanabilecekler.

Şirket kredi kartı özelliği ile de esnaflar, işletmeleri adına yapacakları tüm harcamalarda İSTESOB Akıllı Kart'tan faydalanabilecekler.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir