DHMİ, karla mücadele için 9 araç daha aldı

Yeni alınan araçlar, pisti 45 dakikada temizleyebiliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ), hava alanlarında karla mücadelede kullanmak 9 araç daha satın aldı. Araçların teslim töreninde konuşan Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım, küresel krize rağmen, Türkiye'de hava yolu taşımacılığının hız kesmeden devam ettiğini belirterek, "Bu sene geçen seneye göre 900 bine yakın daha fazla hava yoluyla seyahat gerçekleşti" dedi.

Bakan Yıldırım, DHMİ tarafından alınan araçların özellikle yoğun kar yağışının etkili olduğu hava alanlarında kullanılacağını, yeni araçlarla kar mücadelesinin daha kolay olacağını söyledi.

Hava, deniz ve kara ulaşımında aksamaların yaşanmaması için yoğun bir görev anlayışı benimsediklerini kaydeden Yıldırım, yaşanan küresel krize rağmen Türkiye'de hava yolu taşımacılığının hız kesmeden devam ettiğini belirtti.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bu sene geçen seneye göre 900 bine yakın daha fazla hava yoluyla seyahat gerçekleşti. Ortalama yüzde 6'nın üzerinde bir artış yaşandı. Önümüzdeki yıllarda bu artışın devam edeceğini umuyorum.

Hava alanlarımızın bütün mevsimlerde daha fazla açık kalması ve hizmet sunabilmesi için DHMİ hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor. Bunun bir örneği olarak yaklaşık 3 milyon 600 bin euroluk araçlar alındı. Bu araçlarla bugünden itibaren kar mücadelesini gerçekleştirmiş olacağız."

Araç, pisti 45 dakikada temizliyor

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal da, yeni alınan 9 adet çekerli tip kombine kar mücadele aracı ile kar mücadelesinin daha etkin yapılacağını söyledi. Birdal, araç hızı, iklim şartları, kar yüksekliği, kar yoğunluğu ve benzeri durumlar dikkate alındığında 3 bin 750 metre uzunluğunda, 45 metre genişliğindeki bir pistin bir araçla yaklaşık olarak yarım saatte temizleneceğini kaydetti. Birdal, alınan araçların toplam maliyetinin 3 milyon 559 bin 500 euro olduğunu dile getirdi.

Daha sonra, Yıldırım, yeni alınan araçlardan birine binerek, basın mensuplarının görüntü almasına izin verdi.