Dışişlerinden yalanlama

Dışişleri Bakanlığı Kırgızistan'daki Manas Üssü ile ilgili olarak ABD, Türkiye ve Kırgızistan arasında gizli bir anlaşma yapıldığı haberlerini yalanladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Kırgızistan'daki Manas Üssü ile ilgili olarak ABD, Türkiye ve Kırgızistan arasında gizli bir anlaşma yapıldığı ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün mayıs ayı sonunda Kırgızistan'a yaptığı ziyaretin bu üsle ilgili olduğu haberinin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bugün bir gazetede Rus haber Ria Novosti ve Interfaks ajanslarına atfen yayınlanan ''ABD, Kırgızistan ve Türkiye arasında Kırgızistan'daki Manas Üssü için gizli bir anlaşma yapıldığına, sayın cumhurbaşkanımızın 26-27 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirdiği Kırgızistan ziyaretinin bu üsle ilgili olduğuna ilişkin haber gerçeği yansıtmamaktadır'' denildi.

Açıklamada, ''Sayın cumhurbaşkanımızın Kırgızistan ziyaretinde ikili ve bölgesel siyasal, kültürel, ekonomik konular, mevcut ilişkileri daha ileri taşıyabilecek adımlar ele alınmış olup, haberde bahsedildiği gibi, Manas Üssü'nün kullanımına ilişkin ABD, Kırgızistan ve ülkemiz arasında gizli bir anlaşma yapılması konusu hiçbir şekilde gündeme gelmemiştir'' ifadeleri kullanıldı.