Doğal Gaz Piyasası Lisans Yönetmeliğinde değişiklik

Başvuruya konu yer hakkında Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Yönetmeliği uyarınca Genelkurmay Başkanlığından görüş alınacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca yapılan Doğal Gaz Piyasası Lisans Yönetmeliğindeki değişiklik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, yönetmeliğin 9. maddesinin ikinci fıkrası ''Lisans alma bedelinin yüzde birinin kurum hesabına yatırıldığının ibraz edilmesini takiben lisans başvurusu inceleme ve değerlendirmeye alınır. Lisans başvurusunun inceleme ve değerlendirmeye alınması, lisans almaya hak kazanıldığı anlamını taşımaz'' şeklinde değiştirildi.

Yönetmelikte ikinci fıkradan sonra gelmek üzere üçüncü ve dördüncü fıkralar eklendi.

Buna göre, lisans alma bedelinin yüzde birinin kurum hesabına yatırıldığının ibraz edilmesini takiben lisans başvurusu inceleme ve değerlendirmeye alınacak. Lisans başvurusunun inceleme ve değerlendirmeye alınması, lisans almaya hak kazanıldığı anlamını taşımayacak.

Depolama lisansı başvurularında, başvurunun inceleme ve değerlendirmeye alınmasını müteakip, başvuruya konu yer hakkında Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Yönetmeliği uyarınca Genelkurmay Başkanlığından görüş alınacak.

Çevresel Etki Değerlendirmesi

Yönetmeliğin 11. maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında da değişiklik yapıldı.

Bu kapsamda, depolama tesisleri ile boru hattı şebekesi vasıtasıyla gerçekleştirilecek iletim faaliyetlerine konu tesislere ait projelerin, 17 Temmuz 2008 tarihli ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği kapsamında olması halinde, lisans başvurusuna konu proje veya tesise ait söz konusu yönetmelik kapsamında alınan kararın ibraz edilmesi ve bu yükümlülüklerin doksan gün içerisinde yerine getirilmesi halinde lisansın verileceği yazılı olarak bildirilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir