Doğu'da 794 köy yolu kapandı

Bölgede yeni yağışlı hava etkili olacak, yağışlar 31 Aralık'a kadar sürecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışının ardından etkili olan soğuk hava ve tipi günlük yaşamı olumsuz etkiliyor.

Kent merkezlerinde kar kalınlıkları Ağrı'da 45, Kars ve Muş'ta 15, Ardahan'da 11 ve Erzurum'da 8, Palandöken Kayak Merkezi'nde ise 24 santimetre olarak ölçüldü.

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da 44, Bingöl'de 52, Muş'ta 10 köy, Van'da 25, Bitlis'te 30, Hakkari'de 6, Ağrı'da 20, Sivas'ta ise 607 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Öte yandan, bölgede gece yaşanan en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 28, Ardahan'da 27, Kars'ta 24, Ağrı'da 23, Muş'ta 19, Erzincan 10 ve Iğdır'da ise 9 derece olarak ölçüldü.

Bu arada, aşırı soğuk hava nedeniyle bölgedeki birçok ilde, evlerin su şebekesi donarken, Muş'ta kar yağışı ve şiddetli rüzgar nedeniyle özellikle kırsaldaki enerji nakil hatları zarar gördü.

Kar yağışı devam edecek

Meteoroloji yetkilileri, bugünden itibaren bölgenin yeni bir yağışlı hava kütlesinin etkisi altına gireceğini ve yağışların 31 Aralıka kadar devam edeceğini bildirdi.

Gece hava sıcaklıklarının 5-6 derece artacağını kaydeden yetkililer, yola çıkacak olan sürücüleri kar ve buzlanmaya karşı uyardı.ek kesimlerde ise 75 santimetreyi geçtiğini ifade etti.