Dolarda güçlü görünüm bozulmadı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eda Karadağ - İntegral Menkul Değerler Analisti

Dolar/TL paritesi, bugün 2.6850 direncini kırmasına rağmen kalıcılık sağlayamadı ve 2.6770 seviyelerine doğru geri çekilmeler yaşanıyor. 

ABD Doları'nın 96.70-97.00 aralığında sıkışması, dolar/TL paritesinde de yükselişleri kısıtladığını söyleyebiliriz. 

Bugün paritede çok sert hareketlenmelere neden olabilecek bir veri takvimi bulunmamakta. Sadece 17:00’da ABD’den fabrika siparişlerini takip ediyor olacağız. Yarın ise Türkiye’de enflasyon verisi ve ABD’de ise ADP istihdam değişimi ve PMI rakamları açıklanacak. 

Türkiye’de Mayıs ayına ait açıklanacak olan enflasyon verisinde beklentiler %8.20 artış yaşanacağı yönünde. Enflasyon verisindeki yükselişin devam etmesi Türk Lirası için olumsuz algılanmaya devam edebilir. ABD, ADP istihdam değişiminde ise beklentiler 200 bin olarak karşımıza çıkıyor. Nisan ayında 169 bin olarak açıklanan veride Mayıs ayında beklentiler dahilinde bir artış görülmesi durumunda ABD Doları'ndaki güçlenmeye destekleyici olabilir. 

ABD Doları'nın bugün bir miktar gevşeme içerisinde olduğunu görmekteyiz. Ancak genel anlamda dolardaki güçlü görünümün bozulacağını düşünmediğimiz için dolar/TL paritesinde de yukarı eğilimler mevcut.  

Bugün 2.6915 ile günün en yükseğini test eden paritede dolar endeksinin 97.00 altında işlemlerine devam etmesinden kaynaklı olarak, dolar/TL paritesinin 2.69 seviyesinin üzerinde işlemlerde başarısız kaldığını gördük. Genel anlamda, paritenin 2.6750-2.6850 geniş bir bant aralığında işlemlerin seyrettiğini söyleyebiliriz. Bu durumda paritede takip edilmesi gereken destek seviyelerimiz, 2.6650/2.6550, direnç seviyelerimiz ise 2.69/2.70. Paritede ana destek seviyemiz 2.6460 ise gücünü korumaya devam ediyor. 

asds.jpg

www.integralforex.com.tr

http://www.integralmenkul.com.tr/