Dünya gezgini Kastamonu'da mola verdi

Fransa'nın Nantes şehrinde 17 ay önce dünya turuna çıkan Fransız François Bernard Kastamonu'nun Hanönü ilçesine ulaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KASTAMONU - Fransa'nın Nantes şehrinde 17 ay önce dünya turuna başlayan Fransız François Bernard, Kastamonu'nun Hanönü ilçesine ulaştı François Bernard (30), yaptığı açıklamada, Fransa'nın Nantes şehrinden 17 ay önce dünya turu için yola çıktığını belirterek, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Polonya, Macaristan, Romanya, Sırbistan ve Bulgaristan'dan sonra Türkiye'ye giriş yaptığını söyledi.

Kış şartları nedeniyle İstanbul'da bir ay kalmak zorunda kaldığını ifade eden Bernard, Türkiye üzerinden Gürcistan'a geçerek, Ermenistan, Türkmenistan, Özbekistan, Tacikistan üzerinden Hindistan'a gideceğini belirtti. Bernard, bilgisayar yazılımcısı olmasına karşın ülkesinde yoga öğretmenliği yaptığını belirterek, bisiklet ile seyahat etmeyi çok sevdiğini, yollarda yemek ve konaklamak dışında masrafı olmadığını ifade etti.

"Benzin istasyonlarında yüzümü yıkıyor, dişlerimi fırçalıyor, ırmak veya dere bulursam duş alıyorum. Geceleri ise çadır kurarak dinleniyorum" diye konuşan Bernard, seyahati sırasında özellikle Türkiye'de çok yardım gördüğünü söyledi. Bernard, Türkiye'nin çok güzel bir ülke olduğunu vurgulayarak, insanlarının da cana yakın ve misafirperver olduğunu kaydetti. İlçeye girişinde Hanönü ilçesinde Belediye Başkanı Şükrü Özün ile karşılaşan Bernard, ilçedeki Tarihi Kervansarayı gezerek, belediye başkanı ile birlikte yemek yedi. Bernard, daha sonra Sinop'a gitmek üzere yola çıktı.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir