Eğitime kar engeli

Tüm yurtta etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. 8 ilde okullar tatil edildi. Bolu Dağı'nda kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı. İDO'nun bazı seferleri iptal edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yurt genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Sivas, Bursa, Niğde, Konya, Karaman, Kütahya ve Isparta'nın bazı ilçelerinde okullar bugün tatil edildi. Bolu Dağı'nda etkili kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor. İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO), hava muhalefeti nedeniyle bazı seferleri iptal etti. Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 342 köy yolu ulaşıma kapandı.
Konya
Konya Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Beyşehir ve Doğanhisar ilçe merkez, belde ve köylerindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.
Karaman
Karaman'da da etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Yağışlar nedeniyle Başyayla ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.
Başyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Atlı, yaptığı açıklamada, geceden beri yoğun şekilde devam eden kar yağışı nedeniyle okulların bugün tatil edildiğini söyledi.
Kütahya
Kütahya'da da etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle, Simav, Pazarlar ve Şaphane ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar ile okul öncesi ve yaygın eğitim kurumlarında eğitime bugün ara verilmesi kararlaştırıldı. Emet ilçesinde ise taşımalı sistem kapsamındaki öğrenciler için okullar bugün tatil edildi.
Kar kalınlığı, söz konusu ilçe merkezlerinde 20-30 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 40-50 santimetreye ulaştı.
Isparta
Isparta'nın Yalvaç ilçesinde de olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar bugün tatil edildi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kılınç, yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi, belde ve köylerdeki okullarda eğitime bugün ara verildiğini söyledi.
Niğde
Niğde'de yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda bugün eğitime ara verildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde etkili olan yoğun kar yağışının hayatı olumsuz etkilemesi nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildiği bildirildi.
Bursa
Bursa'nın Büyükorhan, Keles, Orhaneli ve Orhangazi ilçelerinde, olumsuz hava koşulları yüzünden okullar bir gün süreyle tatil edildi.
Büyükorhan Kaymakamlığı, gece geç saatlerde başlayan ve yaşamı olumsuz yönde etkileyen kar yağışı, ilçedeki ilköğretim okullarının bir gün süreyle tatil edildiğini duyurdu.
Bu arada, ilçe merkezinde 10, yüksek kesimlerde ise 30 santimetreyi bulan kar yüzünden, ilçe merkeziyle yüksek kesimlerdeki köyler arasında ulaşımda güçlük çekiliyor. 
Keles ve Orhaneli ilçelerinde de yoğun kar yağışı nedeniyle ilköğretim okulları ve liseler, kaymakamlık kararıyla bugün tatil edildi.
Sivas
Sivas merkeze bağlı belde ve köylerde eğitime 1 gün ara verildi.
Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Sivas merkeze bağlı belde ve köylerde eğitime bugün ara verilmesi kararlaştırıldı. Sivas kent merkezindeki okullarda ise eğitime devam edildiği belirtildi.
Sivas ve ilçelerinde gece saatlerinde başlayan kar yağışı ve tipi, ulaşımda aksamalara yol açıyor. Kar yağışı ve tipi nedeniyle 57'si merkeze bağlı olmak üzere 675 köy yolu ulaşıma kapandı.
 
Malatya
Malatya'nın Hekimhan ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.
Bolu Dağı'nda  kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı
Bolu Dağı'nda etkili kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor.
Bolu Dağı'nda dün akşam başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle karayolunun yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı. Kaynaşlı, Bakacak, Karanlıkdere ve Sarıyayla mevkisinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geliyor.
Karayolları ekipleri yol açma tuzlama çalışmalarını sürdürürken, kayganlaşan zeminde çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.
Trafik ekipleri de sürücüleri aşırı hız yapmamaları ve takip mesafesini korumaları yönünde uyarıyor.
440 köy yolu ulaşıma kapandı
Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 342 köy yolu ulaşıma kapandı.
Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Sibirya alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde, kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da 238, Ağrı'da 85, Ardahan'da 19 olmak üzere toplam 342 köy yolu ulaşıma kapandı.
Tunceli'de de kar yağışı ve tipi nedeniyle 98 köy yolu ulaşıma kapandı.
Söz konusu yolların ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekiplerince karla mücadele çalışmaları sürdürülüyor.
Gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum'da eksi 18, Kars'ta eksi 17, Ardahan'da eksi 15, Bayburt'ta eksi 12, Ağrı'da eksi 11, Erzincan eksi 5, Iğdır'da eksi 3 derece olarak ölçüldü.
Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Kars'ta eksi 5, Erzurum'da eksi 1, Ardahan'da 0, Ağrı'da 1, Erzincan'da 2, Iğdır ve Bayburt'ta 3 derece olması bekleniyor.
İDO'nun bazı seferleri iptal edildi
İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO), hava muhalefeti nedeniyle bazı seferleri iptal etti.
İDO'dan alınan bilgiye göre, İDO'nun, 09.30'daki Bursa-Yenikapı-Kadıköy, saat 13.00'deki Kadıköy-Yenikapı-Bursa ve 17.15'teki Bostancı-Yenikapı/ArmutluTK-Armutlu deniz otobüsü seferleri iptal edildi.
İDO'nun saat 07.30'daki Bandırma/Yenikapı-Bostancı ve 08.00'deki Armutlu-ArmutluTK/Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferleri de hava muhalefeti nedeniyle yapılamamıştı.
Bu arada hava muhalefeti nedeniyle Avcılar-Bakırköy deniz otobüsü iç hat seferlerinin yapılamadığı öğrenildi.


Bu konularda ilginizi çekebilir