Elazığ'da 5.4'lük deprem

Elazığ'da meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki deprem sonucu can ve mal kaybı yaşanmazken artçı sarsıntılar devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -Elazığ'da merkez üssü İçme olan 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 10.34'te merkez üssü Elazığ'ın İçme beldesi olan 5.4 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi.

Beldede can ve mal kaybı yok

Depremin merkez üssü İçme beldesinin Belediye Başkanı Faruk Erdem, beldede can ve mal kaybının olmadığını, çevre köyleri araştırdıklarını bildirdi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 10.34'de merkez üssü Elazığ'a yaklaşık 35 kilometre uzaklıktaki İçme beldesinde meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremin ardından beldede hasar tespit çalışması başlatıldı.

Belde Belediye Başkanı Faruk Erdem, telefonda yaptığı açıklamada, "Çok şükür beldemizde can ve mal kaybı yok. Çevre köyleri araştırıyoruz" dedi.

Vatandaşların tedirgin bir şekilde sokakta olduklarını, evlere girmediklerini söyleyen Erdem, depremin ardından içme sularının da bulanık akmaya başladığına dikkati çekti.

Bu arada depremin ardından iletişimde de aksaklıklar yaşanıyor.     

Vali Erol: Ölü ya da yaralı haberi gelmedi

Elazığ Valisi Muammer Erol, İçme beldesindeki depremle ilgili, ölü ve yaralı konusunda kendilerine intikal eden bir haber olmadığını bildirdi.

Vali Erol, köyleri de tek tek araştırdıklarını, hasar tespit çalışması yaptıklarını belirterek, telefonda ulaşılamayan bazı köyler olduğunu, buralara da görevlilerin gönderildiğini kaydetti.

Havadan kontrol edildi

Depremden etkilenen Maden ilçesine bağlı Kartaldere köyünde incelemede bulunan  Elazığ Vali Yardımcısı Ercan Çiçek, depremin ardından askeri helikopterle keşif yaptıklarını bildirdi.

''Depremden etkilenen yerler havadan kontrol edildi, çok ciddi bir durum söz konusu değil'' diyen Çiçek, hasar tespit komisyonları oluşturularak çalışmaların hemen başlatıldığını ve can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu söyledi.

Vali Yardımcısı Çiçek, depremde hasar gören evlerin çoğunun kerpiç yapı olduğuna dikkati çekerek betonarme yapılarda herhangi bir hasarın söz konusu olmadığını kaydetti.

Kızılay çadırlarının hazır olduğunu, köylülerin ihtiyacı kadar çadırın dağıtımının yapılacağını da açıklayan Çiçek, köylülerden hasarlı evlere girmemelerini istedi.

Artçı sarsıntılar sürüyor

Öte yandan Elazığ'ın İçme beldesindeki 5.4 büyüklüğündeki depremin ardından beldede 2.4 büyüklüğünde ve 3.0 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı daha kaydedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nden alınan bilgiye göre, Elazığ'ın İçme beldesinde saat 10.34'deki 5.4 büyüklüğündeki deprem ve 20 dakika sonra 3.2 büyüklüğündeki artçı sarsıntının ardından, saat 13.13'de 2.4 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı ve saat 15.00'te 3.8 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı daha yaşandı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir