Emirates'e ‘Turizmde Kalite’ Ödülü

Emirates, Skal International İstanbul Kulübü tarafından düzenlenen ödül töreninin 'havayolu' kategorisinde kalite ödülünün sahibi oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Emirates, Türk turizmine yapılan katkıyı artırmak üzere Skal International İstanbul Kulübü tarafından düzenlenen 16. Skalite Ödülleri töreninde ‘havayolu’ kategorisinde kalite ödülünün ikinci kez sahibi oldu. 

11 Aralık Çarşamba akşamı Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ödül töreninde Emirates adına ödülü Emirates Türkiye, Romanya, Bulgaristan Genel Müdürü Bahar Birinci aldı. 

Yapılan başvurular arasında, kazananlar 1029 Skal üyesi ve saygın isimlerden oluşan 7 jüri üyesinin verdikleri puanlarla belirlendi. Emirates’in başarısında, tüm dünyada 245.000 adet dağıtılan Emirates Holidays katalogunda Türkiye’ye 10 sayfa ayırması, hayata geçirdiği çalışmalarla Türkiye ve BAE arasındaki turizm ve ticaret hacminin artırılması etkili oldu. Yapılan çalışmalar neticesinde BAE’den gelen turist sayısında %89, ticaret hacminde ise %120 oranında artış gerçekleşti.

Birinci “Emirates olarak Türk turizmine ve ihracatına katkı sağlıyor olmaktan mutluyuz”

Ödülü almaktan mutluluk duyduklarını belirten Birinci; “Son 5 yılın ticari verileri Türkiye’den BAE’ye ihracatın toplam 26.087 milyon dolar, ithalatın ise 7.303 milyon dolar olduğunu gösteriyor. BAE, Türkiye’nin en önemli ihracat pazarlarından oldu. Emirates Havayolunun Türkiye’ye yapmış olduğu yatırım geçtiğimiz sene 30 Milyon dolar olarak gerçekleşti.  Ülkemiz lehine olan bu ticari gelirin bu şekilde gelişmesindeki rolümüzden mutluyuz” dedi.
Emirates sadece bu yıl içerisinde, 2013 Dünya Seyahat Ödülleri’nde ve Skytrax’in “Dünyanın En İyi Havayolu” ödüllerinde “Uzun Menzilli Uçuşlarda En İyi Havayolu” ve “En İyi Havayolu”, Condé Nast Traveller dergisinin seçkin okuyucuları tarafından “Uzun Menzil Uçuşlarda En İyi Havayolu” ödüllerine layık görülmüştü.

Bu konularda ilginizi çekebilir