Endonezya'da 7.8 büyüklüğünde deprem

Sumatra'nın kuzeybatı açıklarındaki Simeulue adlı küçük adada 4'ü ağır 12 kişi yaralandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BANDA AÇE - Endonezya'da, 7.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Yetkililer, Sumatra'nın kuzeybatı açıklarındaki Simeulue adlı küçük adada 4'ü ağır 12 kişinin yaralandığını belirttiler. Yerel saatle 05.15'te (TSİ 01.15) meydana gelen ve yaklaşık bir dakika süren deprem nedeniyle paniğe kapılan halk evlerinden dışarı çıktı.

Endonezya jeofizik ajansı yetkilileri de, şiddetli depremin Hint-Avustralya ve Avrasya plakalarında büyük gerilime neden olduğunu belirterek, bunun ileride büyük bir depreme yol açacağını söyleyemeyeceklerini, ancak uyanık olmak gerektiğini kaydettiler. Şiddetli depremin ardından 4 artçı deprem meydana geldi.

Depremden sonra Büyük Okyanus'taki tsunami alarm merkezi, büyük bir yıkıcı tsunaminin beklenmediğini, ancak yerel tsunami olasılığının izlendiğini açıkladı.

Sumatra Adası'nın kuzeyini vuran 7.8 büyüklüğündeki depremin ardından Açe bölgesinde verilen tsunami alarmı kaldırıldı.

Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), depremin, Sumatra'nın kuzeybatı kıyısındaki Sibolga'nın 205 kilometre kuzeybatısında 46 kilometre derinlikte yerel saatle sabaha karşı meydana geldiğini açıkladı.

Endonezya Jeoloji Ajansı da depremin büyüklüğünü 7.2 olarak açıklarken, merkez üssünün Simeulue Adası'ndaki Sinabang'ın 60 kilometre güneydoğusunda olduğunu bildirdi.

Endonezyalı yetkililer, Sinabang'da önemli bir hasar bilgisi almadıklarını belirtti.

Açe bölgesinin başkenti Banda Açe'de elektriklerin kesildiği, ancak cep telefonlarının çalıştığı kaydedildi.

Bu arada, Tayland'ın güneyindeki Andaman kıyılarında tsunami olasılığının muhtemel olduğu uyarısında bulunarak, halka daha güvenli bölgelere gitmeleri çağrısında bulunan doğal afetlerden korunma merkezi, daha sonra tsunami alarmını kaldırdı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir