Erzurum eksi 35'i gördü

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve ve tipi dolayısıyla Erzurum'da 380 köy yolu kapandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ERZURUM - Doğu Anadolu'da Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 35 dereceyle Erzurum'da ölçüldü.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, yüksek basınç sisteminin etkisi altında olan bölgede soğuk hava yaşamı olumsuz yönde etkiliyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları Erzurum'da eksi 35, Ağrı'da eksi 28, Ardahan ve Kars'ta eksi 27, Bayburt'ta eksi 19, Erzincan'da eksi 13 ve Iğdır'da eksi 11 derece olarak kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının ise Ağrı'da eksi 14, Erzurum'da eksi 12, Kars'ta eksi 11, Bayburt'ta eksi 10, Ardahan'da eksi 9, Erzincan'da eksi 3 ve Iğdır'da eksi 1 derece olması bekleniyor.

İl Özel İdaresi yetkilileri, kar yağışı ve tipi dolayısıyla Erzurum'da 380, Ağrı'da 254, Kars'ta 66, Iğdır'da 21 ve Ardahan'da 6 olmak üzere toplam 727 köyle ulaşımın sağlanamadığını bildirdi.

Ulaşımın sağlanamadığı Erzurum'un Horasan, Karayazı, Tekman, Karaçoban, Şenkaya, Hınıs ve Palandöken ilçelerine bağlı köylerde toplam 20 hasta, karla mücadele ve sağlık ekiplerince hastanelere ulaştırıldı.

Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışı ve tipi dolayısıyla kapalı olan Hınıs-Varto Halilçavuş yol ayrımı ile Karayazı-Göksu karayolunun ulaşıma açıldığını bildirdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir