Eski emniyet müdür yardımcılarına hapis cezası

İzmir'deki dolandırıcılık operasyonu kapsamında eski emniyet genel müdür yardımcıları Uzunkaya ve Gülcü'nün de aralarında bulunduğu 7 zanlı hakkında dava açıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İZMİR - İzmir'de özel yetkili cumhuriyet savcılığınca yürütülen dolandırıcılık operasyonu kapsamında ifadelerine başvurulan eski emniyet genel müdür yardımcıları Celal Uzunkaya ve Mustafa Gülcü'nün de aralarında bulunduğu 7 zanlı hakkında dava açıldı. Uzunkaya ve Gülcü'nün 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. 
Alınan bilgiye göre, özel yetkili cumhuriyet savcısı Fatih Genç, geçen yıl aralık ayında başlatılan operasyonla ilgili iddianamesini tamamladı. 
İddianame İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesinde kabul edildi ve eski emniyet genel müdür Yardımcıları Celal Uzunkaya ile Mustafa Gülcü'nün de aralarında bulunduğu 7 zanlı hakkında dava açıldı.
30 sayfayı bulan iddianamenin sonuç bölümünde, Uzunkaya ve Gülcü'nün "suç örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan Türk Ceza Kanunu'nun 220/7, 220/2-4. maddeleri gereğince, "soruşturmanın gizliliğini ihlal etme" suçundan da Türk Ceza Kanunu'nun 285/1. maddesi gereğince toplam 6 yıl hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.
Zanlılardan İrfan Erbarıştıran'ın 1 kez "suç işlemek amacıyla örgütü kurma ve yönetme" suçundan, 5'er kez de "dolandırıcılık" ve "var olan veya var sayılan suç örgütlerinin oluşturdukları korkutucu güçten yararlanarak tehdit etme" suçundan toplam 56 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.
Örgüt üyesi olduğu öne sürülen zanlılardan Cem Gülbayoğlu, Tahir Saraç'ın bu suçun yanı sıra 4'er kez dolandırıcılık, 4 kez de tehdit suçundan 43'er yıl, Fuat Çiriş ve Ergün Arar'ın ise 1'er kez dolandırıcılık ve 1'er kez de tehdit suçundan toplam 13'er yıl hapisle cezalandırılması istendi. 
Bu konularda ilginizi çekebilir