Galatasaray yeni başkanını seçiyor

Sarı kırmızılıların Olağanüstü Seçim Genel Kurulu'nda Aysal rakiplerine fark attı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Galatasaray Kulübü Olağanüstü Seçim Genel Kurulu'nda oy sayım işlemine başlanırken, ilk sandıkta açık farkla Ünal Aysal önde çıktı.

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapılan oy sayımının ardından, seçim divanı başkanı İrfan Aktar, ilk sandıktan başkan adaylarından Ünal Aysal'ın 106, Turgay Kıran'ın 30, Mehmet Helvacı'nın da 14 oy aldığını duyurdu.

Açılan 2. sandıkta da başkan adaylarından Ünal Aysal açık farkla önde çıktı.Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapılan oy sayımının ardından, seçim divanı başkanı İrfan Aktar, 2. sandıktan Ünal Aysal'ın 118, Mehmet Helvacı'nın 12, Turgay Kıran'ın ise 23 oy aldığını duyurdu.

Galatasaray Kulübü Olağanüstü Seçim Genel Kurulu'nda oy sayım işlemi sürerken, açılan 3. sandıkta da rakipleri Ünal Aysal'a yaklaşamadı.

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapılan oy sayımının ardından, seçim divanı başkanı İrfan Aktar, 3. sandıktan Ünal Aysal'ın 119, Mehmet Helvacı'nın 20, Turgay Kıran'ın ise 25 oy aldığını duyurdu.

Açılan 4. sandık sonunda Ünal Aysal, rakiplerine önemli bir fark attı.

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapılan oy sayımının ardından, seçim divanı başkanı İrfan Aktar, 4. sandıktan Ünal Aysal'ın 118, Mehmet Helvacı'nın 19, Turgay Kıran'ın ise 32 oy aldığını duyurdu. 5. sandıkta Ünal Aysal 148, Mehmet Helvacı 17, Turgay Kıran 18 oy aldı. Açılan 6. sandıkta Ünal Aysal 122, Mehmet Helvacı 9, Turgay Kıran 33 oy aldı.

Galatasaray Kulübü Olağanüstü Seçim Genel Kurulu'nda oy sayım işlemi sürerken, şu anada kadar açılan toplan 9 sandıkta Ünal Aysal 1097, Mehmet Helvacı 152, Turgay Kıran 238  oy aldı

Adnan Polat katılmadı

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştirilen genel kurula Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat katılmazken, genel kurulun açılış konuşmasını kulüp başkan yardımcısı Taner Aşkın yaptı.

Adnan Polat'ın hastalığının nüksetmesi nedeniyle gelemediğini duyuran Aşkın, "Ses kısılması nedeniyle sizlerle birlikte olamadı" dedi.

Öte yandan, Genel Kurul Divan Başkanlığı'na, 3 başkan adayının ortak önergesiyle İrfan Aktar getirildi.

Başkan adayları kürsüde

Galatasaray Kulübü Olağanüstü Seçim Genel Kurulu'nda, başkan adayları Mehmet Helvacı, Turgay Kıran ve Ünal Aysal, oy verme işlemi öncesi genel kurul üyelerine yönelik konuşmalarını yaptı.

Kürsüye ilk olarak gelen Helvacı, seçim öncesinde yaşananları kısaca anlattıktan sonra, Galatasaray'ı geleceği taşıyacak plan ve programıyla aday olduğunu söyledi.

Programlarında neleri yapacakları kadar, neleri yapmayacaklarını da açıkladıklarını belirten Helvacı, "Çünkü Galatasaray'da başkan adayı olan kişi, Ali Sami Yen'in koltuğuna talip olduğunun da farkında olmalıdır. Galatasaray büyük bir ailedir ve hak ettiği gibi yönetilmelidir" dedi.

Kıran

Atatürk'ün, "Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklı olanını severim" sözüyle başladığı kısa konuşmasında Turgay Kıran ise "Biz de bu seçimde beyaz sayfa açmak için aday olduk. Yeni bir sabahın, yeni bir güneşin doğuşundayız. Umuyorum ki özgür iradenin hakim olduğu bir kongre yaşarız" ifadelerini kullandı.

Aysal

Başkan adayı Ünal Aysal da öncelikle bugün genel kurul toplantısına katılarak, Galatasaray'a, etiğine ve istikbaline sahip olmak isteyen üyelerine teşekkür etti.

"Yeni bir Galatasaray'ı kurmak niyetinde değiliz" diyen Aysal, " Galatasarayımız her türlü etik değere ve teçhizata sahiptir. Tek yapmak istediğimiz Galatasarayımızı bu yetenekleriyle ve özgüveniyle yeniden bir araya getirmek, birliği, beraberliği ve hep beraber sevinmeyi yeniden öğrenmektir. Size sadece bunun için söz verebiliyorum" şeklinde konuştu.

Oy Kullanılıyor

Oy kullanma hakkına sahip 6 bin 988 üyenin, 24 ayrı sandıkta oy kullanabileceği seçimlerde, oy verme işlemi saat 15.00'e dek devam edecek.

Üyeler seçimde, Mehmet Helvacı için kırmızı, Ünal Aysal için sarı, Turgay Kıran için de gri renkli oy pusulalarını kullanıyor.

Adaylar

Galatasaray'da başkan adayları Ünal Aysal, Mehmet Helvacı ve Turgay Kıran'ın yönetim kurulu aday listelerinde yer alan isimler şöyle:

Ünal Aysal

Asil: Semih Haznedaroğlu, Ali Dürüst, Sedat Doğan, Celal Gürcan, Mete Başol, Refik Arkan, Adnan Öztürk, Ali Gürsoy, Aka Gündüz Özdemir, Adnan Nas

Yedek: Ahmet Ocaklı, Abdurrahim Albayrak, Emir Sarıgül, Mehmet Cibara, Necati Demirkol

Mehmet Helvacı

Asil: Münir Hamamcıoğlu, Dursun Buğra, Şerif Kaynar, Ahmet Suat Ertem, M.Nedim Ölçer, Doğan Yalçınkaya, Vedat Eşkinat, Atilla Kınay, Mecit Mert Çetinkaya, Ahmet Işık Aykut

Yedek: Giray Güngör, H.Selim Sanver, İbrahim M. Okumuş, Serdar Ciner, M.Murat Yücaoğlu

Turgay Kıran

Asil: Ahmet Özdoğan, Emel Çabukoğlu, Ozan Korkut, Tuncer Hunca, Orhan Sürek, Metin Öztürk, Pelin Atılgan Çobanoğlu, Cenap Yener, Ömer Tümay, Serol Acarkan

Yedek: Gözde Büyükeroğlu, Zeynep Banu Dalaman, Mehmet Emir Oflaz, Murat Bekdik, Cemal Murat Akar

Başkan adaylarının özgeçmişleri

Galatasaray Kulübü'nün 34. başkanının belli olacağı Olağanüstü Seçim Genel Kurulu'nda başkanlığa aday olan Mehmet Helvacı, Turgay Kıran ve Ünal Aysal'ın özgeçmişleri şöyle:

Mehmet Helvacı

1960 Samsun doğumlu Prof. Dr. Mehmet Helvacı, 1978 yılında Galatasaray Lisesi'nden mezun oldu.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1982 yılında mezun olup, aynı yıl içerisinde Ticaret Hukuku Anabilim Dalı'nda araştırma görevlisi olarak akademik hayatına başladı. Doktora çalışmalarını İsviçre'de sürdüren Helvacı, Lausanne Üniversitesi İsviçre Karşılaştırmalı Hukuk Enstitüsü'nde araştırma görevlisi olarak çalıştı.

Prof. Dr. Mehmet Helvacı, 1994 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Anabilim Dalı'nda savunduğu "Anonim Ortaklıkta Yönetim Kurulu Üyesinin Hukuki Sorumluluğu" tezi ile hukuk doktoru unvanına sahip oldu. 1995 yılında yardımcı doçent unvanını almasını takiben, 1999 yılında "Para Borçlarında Faiz Kavramı" tezini savunarak doçent unvanını aldı. 2005 yılında "Anonim Ortaklıkların Bölünmesi" tezi ile profesör unvanını elde ederek, 2006 yılında Helvacı Hukuk Bürosu'nu kurarak müvekkillerine hukuki danışmanlık hizmeti sağlamaya başladı.

2004 yılında Özhan Canaydın başkanlığındaki yönetim kurulunda görev yapmaya başlayan Mehmet Helvacı, 5 yılı ikinci başkan olmak üzere son 7 yıl Galatasaray yönetim kurullarında görev yaptı.

Turgay Kıran

Turgay Kıran, 9 Aralık 1948 tarihinde Aydın'da doğdu.

Kıran, ortaöğretimini Galatasaray Lisesi'nde tamamladı. Lisans eğitimini ise İstanbul Üniversitesi Fransız ve Roman Dilleri Edebiyatı Bölümü'nde tamamlayan Kıran, 1975 yılında atıldığı profesyonel iş hayatında, üst düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. Turgay Kıran, Hotel Etap İstanbul ve Hotel Etap Marmara'nın ardından uluslararası otellerin ve tatil köylerinin işletmeciliğini üstlendi. Turgay Kıran, 1990 yılından itibaren Aceristan Batum, Antalya, Bodrum, Kuşadası, Mersin, Pamukkale ve İstanbul;da yaklaşık 20 beş yıldızlı otelin ve tatil köyünün projesini, işletmesini ve işletme danışmanlığını yaptı. Turgay Kıran, bünyesinde Hotel La Maison, La Maison Restaurant&Bar, Contact Cafe, Restaurant L'Appart ve Brasserie Restaurant'ı toplamış olan Inter Group International Entertainment şirketinin de yönetim kurulu başkanlığını yürütüyor.

Galatasaray Liseliler Derneği üyesi olan Turgay Kıran, 2004-2006 yılları arasında Özhan Canaydın başkanlığındaki yönetim kurulunda, başkan yardımcılığı görevini üstlenmişti.

Ünal Aysal

İstanbul 1941 doğumlu olan Ünal Aysal, liseyi 1960 yılında mezun olduğu Galatasaray Lisesi'nde, yüksek öğrenimini de İsviçre–Neuchatel Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı.

Galatasaray Lisesi'nden mezun olduğu 1960 yılından itibaren, çalışma hayatına başlamış olan Ünal Aysal, 1970-72 yıllarında Koç Holding bünyesindeki Ram Dış Ticaret şirketinde ihracat koordinatörü olarak görev yaptı. 1974 yılında da Unit International'ı kurdu. 1984 yılında petrolün yanı sıra, elektrik üretimi ve anahtar teslim santral inşa ve finansmanı projelerinde ihtisaslaştı. Turizm sektörüne de giren Aysal, 1000 kişinin çalıştığı Unit Group'un çatısını oluşturan 23 şirketin yönetim kurulu başkanı olarak yürüttüğü girişimlerden başka, bazı yatırımcı Avrupa şirketlerinin yönetim kurullarında da faal üye olarak çalışmaktadır.

Ünal Aysal 1999 yılında, Türkiye'yi yurt dışında en iyi temsil eden iş adamlarından biri olarak, Bakanlar Kurulu kararı ile Cumhurbaşkanı tarafından verilen Yüksek Liyakat Madalyası ile onurlandırılmıştır. İktisadi Araştırmalar Vakfı, Tez Değerlendirme Yarışmasının sponsorluğunu üstlenen Ünal Aysal'ı, her yıl yapmış olduğu katkılardan dolayı şeref üyeliğine seçmiştir.

Bu konularda ilginizi çekebilir