Gelecek için bir saat ışıkları kapatacağız

"Dünya Saati Kampanyası"na destek veren milyonlarca kişi, sürdürülebilir bir gelecek için 26 Mart'ta bir saatliğine ışıklarını kapatacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Tüm dünyada uygulanan ve Türkiye'de de Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) tarafından yürütülen "Dünya Saati Kampanyası"na destek veren milyonlarca kişi, sürdürülebilir bir gelecek için 26 Mart'ta bir saatliğine ışıklarını kapatacak.

Konuyla ilgili bilgi veren WWF Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak, 2007 yılında Avustralya'da başlayan kampanyanın 2008'de küresel bir harekete dönüştüğünü söyledi.

Baştak, kampanyanın, geçen yıl bir rekora imza attığını ve dünya çapında yürütülen en büyük kampanya olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Milyonlarca insanın destek verdiği kampanyada, ışıklar bugüne dek küresel ısınmayla mücadele için kapatılıyordu. Kampanya kapsamında 2010 yılında Boğaziçi Köprüsü'nün yanı sıra 250 kurum, 7 belediye, İstanbul Valiliği ve binlerce hane kampanyaya destek verdi. Bu sene kampanya değişime ayak uyduruyor kampanya katılımcılarından gezegenimizin geleceğine olan bağlılıklarını göstermek için 26 Mart Cumartesi günü 20.30-21.30 saatleri arasında ışıklarını bir saatliğine kapatmasını talep ediyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir