Giresun'da 462 konut zarar gördü

Giresun Valiliği, 462 konut, 6 resmi kurum, 179 iş yeri ve 103 aracın zarar gördüğünü bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

GİRESUN - Giresun Valiliği, ilk tespitlere  göre, kentte ve Bulancak ilçesinde yağış nedeniyle 462 konut, 6 resmi kurum, 179 iş yeri ve 103 aracın zarar gördüğünü bildirdi.

Giresun Valiliğinden yapılan açıklamada, bölgede bir süredir devam eden yağışlar ve son olarak bugün saat 03.00 sularında başlayan şiddetli yağış sonucu özellikle Giresun merkezde bulunan Kumyalı ve Teyyaredüzü mahalleleri ile Bulancak ilçe merkezinin yanı sıra Bulancak ilçesi ile Kovanlık beldesi arasında bulunan Pazarsuyu Deresi'nin aktığı vadide taşkınlar oluştuğu belirtildi.

Afet haberinin alınmasını müteakip valilik bünyesinde kriz merkezinin faaliyete geçirildiği kaydedilen açıklamada şöyle denildi:

"Kriz merkezince Giresun Sivil Savunma Müdürlüğünden 2 arama kurtarma aracı ve 4 arama kurtarma teknisyeni, Bulancak Jandarma Komutanlığınca 3 araç ve 15 personel ve Ordu Sivil Savunma Müdürlüğünden 2 araç ve 6 arama kurtarıma personeli olay mahalline sevk edilmiştir. Ayrıca Samsun Sivil Savunma Birlik Müdürlüğünden 2 araç ve 9 arama kurtarma personeli ilimizde hazır vaziyette bekletilmektedir."

Bulancak ilçesi ile Kovanlık beldesi arasındaki kara yolunun ulaşıma kapanması nedeniyle mahsur kalan vatandaşlara ulaşılması için Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğünden helikopter talep edildiği ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Kısa sürede şehrimize intikal eden helikopter, Bulancak ilçesi Kovanlık kara yolu, Alibey köyü mevkisinde bir minibüste mahsur kalan 8 vatandaşımız ile yine aynı bölgede Ahmetli köyünde hasta olan 1 vatandaşımız ve eşini afet bölgesinden alarak Bulancak ilçe merkezine ulaştırmıştır. Kurtarma çalışmaları devam ederken hasar tespit çalışmalarına da başlanmıştır. İlk hasar tespit çalışmalarına göre, Giresun merkezde 218 konut, 6 resmi kurum, 34 iş yeri ve 53 aracın selden hasar gördüğü tespit edilmiştir. Su baskınına maruz kalan konut ve iş yerlerindeki su tahliye çalışmasına Giresun Belediyesinden 6 ekip, DSİ'den 4 ekip katılmaktadır. Bulancak ilçesinde, ilçe merkezi dahil 244 konut ile 145 iş yeri ve 50 aracın sel sularından zarar gördüğü, Karadere Mahallesi'nde 1 evin çöktüğü, Bulancak-Kovanlık–Aydındere belde yolunun selden zarar görerek kara yolunun önemli bir kısmının tahrip olduğu tespit edilmiştir."

Piraziz ilçesinde de zarar var

Açıklamada, Piraziz ilçesinde ise Bozat-Akçay yolu, Baykara ve Deregözü mahalleleri ve Şerefli köyü ile Çayırlı köyü arasında heyelan meydana geldiği, Balıkçı, Güney ve Şerefli köylerinin menfezlerinin tahrip olduğunun tespit edildiği kaydedildi.

Konuyla ilgili bölgede Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü, DSİ, Karayolları ile Özel İdare ekiplerince hasar tespit çalışmalarının sürdürüldüğü belirtilen açıklamada, "İl merkezinde 19 Eylül İlköğretim Okulunda, Bulancak ilçesinde ise Cumhuriyet İlköğretim Okulunda ihtiyaç halinde afetzedelere vatandaşlar için aşevi hazırlanmıştır. Ayrıca, Kızılay Genel Başkanlığınca Ankara, Erzurum ve Trabzon bölge müdürlüklerinden malzeme yardımı yola çıkarılmıştır" denildi.