Giresun’da helikopter düştü iddiası: Herhangi bir şey yok
Giresun’un Piraziz ilçesinde bir helikopterin düştüğü yönündeki ihbar üzerine ekipler harekete geçti. Piraziz Belediye Başkanı Mahmut Esat Ayyıldız, bölgede şu ana kadar herhangi bir bulguya rastlanmadığını belirterek, olayın yalnızca iddiadan ibaret olduğunu düşündüklerini söyledi.
Giresun’un Piraziz ilçesine bağlı Deregözü köyünde bir helikopterin düştüğü yönündeki iddialar üzerine bölgede çalışma başlatıldı.
Ekiplerin vatandaşların tarif ettiği noktalarda yaptığı incelemelerde şu ana kadar herhangi bir bulguya ulaşılamadı.
Piraziz Belediye Başkanı: İddia olduğunu düşünüyoruz
Piraziz Belediye Başkanı Mahmut Esat Ayyıldız, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Şu an için iddia olduğunu düşünüyoruz. Tüm ekip sahadayız. Vatandaşlarımızın dedikleri yerlere baktığımızda herhangi bir şey yok. Sadece iddia olduğunu düşünüyoruz" dedi.
Valilikten açıklama geldi: İz ve buluntuya rastlanmadı
Giresun Valiliği de saat 13.00 sıralarında Deregözü Köyü civarında hava aracı olduğu değerlendirilen bir aracın düştüğüne yönelik ihbar alındığını açıkladı. İhbarın teyit edilmesi amacıyla bölgeye sağlık, jandarma, emniyet, AFAD ve itfaiye ekiplerinin sevk edildiğini bildiren Valilik, şu ana kadar yürütülen çalışmalarda herhangi bir buluntu veya ize rastlanmadığını kaydetti. Bölgede arama-tarama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.
BASIN AÇIKLAMASI
— T.C. Giresun Valiliği (@TC_giresun) August 22, 2026
22 Ağustos 2026 Cumartesi günü saat 13.00 sıralarında, ilimiz Piraziz ilçesi Deregözü Köyü civarlarında hava aracı olduğu değerlendirilen bir aracın düştüğüne yönelik ihbar alınmıştır.
İhbarın alınmasının ardından olayın teyit edilmesi ve gerekli kontrollerin… pic.twitter.com/NHnIUOp7VZ
Kazdağları'nda orman yangını: 9 uçak 6 helikopterle müdahale ediliyorGündem