Gül, Akil Adamlar grubu heyetini kabul etti

Cumhurbaşkanı Gül, grup üyeleri eski Cezayir Dışişleri Bakanı Brahimi ve eski Norveç Dışişleri Bakanı Brundtland ile bir araya geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, küresel barış için çaba harcayan eski dünya liderlerinin yer aldığı ve Kıbrıs meselesiyle ilgili temaslar yürüten "Akil Adamlar Komisyonu"nun (Elders Grup) heyetini kabul etti.

Çankaya Köşkü'nde basına kapalı olarak gerçekleşen kabulde, Gül, grup üyeleri eski Cezayir Dışişleri Bakanı Lakhdar Brahimi ve eski Norveç Dışişleri Bakanı Gro Brundtland ile bir araya geldi.

Edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Gül, görüşmede önümüzdeki günlerde Atina ve Rum kesimine de gidecek Brahimi ve Burndtland'a Kıbrıs meselesiyle ilgili görüşlerini ve Türkiye'nin izlediği politikayı anlattı.

Türkiye'nin Kıbrıs meselesine hep yapıcı yaklaştığını ve bu politikayı bugün de ortaya koyduğunu vurgulayan Gül, 2004 yılında halk oyuna sunulan Annan Planı'na Türk tarafının "evet" demesinin bunun bir göstergesi olduğunu kaydetti.

Referanduma "evet" diyen Türk kesiminin daha sonra cezalandırıldığını belirten Gül, AB'nin izolasyonun kaldırılmasına dair verdiği sözleri tutmadığını söyledi.

Gül, Türkiye'nin sadece Kıbrıs meselesinde değil tüm meselelerde sorunların çözümüne yönelik irade ortaya koyduğunun altını da çizdi.