Gülsüm Azeri, POAŞ'ın başına geçiyor

Melih Türker ile yollarını ayıran Petrol Ofisi, Genel Müdürlük ve İcra Komitesi Başkanlığı’na 1 Temmuz itibariyle Gülsüm Azeri atadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Petrol Ofisi, Melih Türker ile yollarını ayırırken, yerine 1 Temmuz 2011 tarihi itibariyle Gülsüm Azeri geçiyor.

POAŞ'dan KAP'a yapılan açıklamada, "1 Temmuz 2011 tarihinde Şirketimiz Petrol Ofisi AŞ.'ndeki Genel Müdürlük ve İcra Komitesi Başkanlığı görevlerinden ayrılacak olan Melih TÜRKER'in yerine aynı tarihten itibaren geçerli olmak üzere Gülsüm Azeri'nin atanmasına karar verilmiştir. Ayrıca, Şirketimizin çoğunluk hissesine sahip olan OMV Grubu Türkiye'deki enerji üretimi ile enerji ve gaz satışı ve lojistik faaliyetlerini henüz kurulma aşamasında olan bir Türk gaz ve enerji holding şirketi çatısı altında birleşmesine karar vermiştir. Yeni Türk gaz ve enerji holding şirketinin ana hissedarı, Şirketimizin de çoğunluk hisselerine sahip olan OMV Enerji Holding A.Ş. olacaktır. Şirketimiz başta rafineri çıkışlı petrol ürünleri pazarlama ve toptan satış faaliyetleri olmak üzere, ana faaliyet konuları üzerinde yoğunlaşmaya devam edecektir" denildi.

Gülsüm Azeri

Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği ve aynı üniversite Endüstri Mühendisliği Master mezunu olan Gülsüm Azeri, Avusturya Lisesi ve Robert Lisesi eğitimi nedeniyle ileri derecede Almanca ve İngilizce konuşuyor. Evli olan Azeri iki erkek çocuk annesi. Kariyerinin önemli bir bölümünde Şişecam üst yönetiminde görev alan Gülsüm Azeri, 1994-1998 yılları arasında Şişecam Kimyasallar Grup Başkanlığı, 1999-2007 yılları arasında Şişecam Cam Ev Eşyası Grup Başkanlığı, 2007-2011 yılları arasında Düzcam Grup Başkanlığı görevlerinde bulunmuş olup, aynı zamanda 1994-2011 yılları arasında Şişecam İcra Komitesi üyeliğini de sürdürdü.

Azeri, 2004-2008 yılları arasında Avrupa Cam Federasyonu Cam Ev Eşyası Komitesi Başkanlığı görevini üstlenirken, 2009-2011 yılları arasında da Avrupalı düzcam üreticilerinin birliği olan “Glass for Europe”’da  Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Gülsüm Azeri İstanbul Sanayii Odası  (ISO) Yönetim Kurulu üyeliği, TİM Yürütme Kurulu üyeliği, DEİK Yönetim Kurulu üyeliği ve İcra Kurulu üyeliği yapmış olup, Nisan 2011'den bu yana da THY'de Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapıyor. Azeri, 2005 yılından itibaren de Başbakanlık Etik Kurulu’nda özel sektörü temsil ediyor. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir