Güneş, acenteleri ile moral depoladı

İzmir Çeşme Sheraton'da yıllık acente toplantısı yapan Güneş Sigorta, 2011'in ilk üç ay performansını da değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yakup SAYAR

ÇEŞME - Güneş Sigorta'nın geleneksel hale gelen yıllık acente toplantısı yine renkli görüntülere sahne oldu.

Serhat Süreyya Çetin'in genel müdürlüğündeki ilk acente toplantısı olması nedeniyle şirket içinden bir ismin genel müdürlüğe atanmasının mutluluğunu yaşayan acenteler İzmir Çeşme Sheraton'da renkli ve eğlenceli birkaç gün geçirme imkanı buldular.

Genel Müdür Serhat Süreyya Çetin toplantıda yaptığı konuşmada sektörün genel durumu ile Güneş Sigorta'nın 2011'in ilk üç ay performansını değerlendirdi.

Serhat Süreyya Çetin, konuşmasında, Güneş Sigorta'nın 2011 yılındaki hedefleri hakkında da bilgi verdi. Çetin 2011 yılında şirket olarak odaklanacakları konuları, rekabetçi ürün ve teminat yapısının sağlanması, karlı branşlarda üretim, paydaşlarının kazançlarını artırmak, etkin gider yönetimi, pusula projesi ve acente eğitimleri olarak sıraladı. Güneş Sigorta'nın yılın ilk çeyreğindeki performansından bahseden Çetin, Ocak- Mart döneminde şirket olarak geçen yıla göre; 230,1 milyon TL ile yüzde 15, kârlı ürünlerde ise yüzde 27 üretim artışı sağladıklarını ve bu sonuçlarının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Konuşmasında acentelerine özel bir yer açan Çetin, 11 bölge müdürlüğü, 7 temsilcilik, 2600'ü aşkın dağıtım kaynağı, 112 sigorta satış danışmanı ile sayısı 1760 olan acentelerinin her zaman yanında olduklarını, 2010 yılındaki gerçekleştirdikleri ve sektörde ilk denecek kadar önemli olan 40 binin üzerindeki acente ziyaretlerinin her yıl artarak devam edeceğini söyledi. Çetin, paydaşları olan acentelerin hem kazançlarını hem de sektördeki konumlarının güçlendirmenin Güneş Sigorta olarak büyümekten daha önemli olduğuna da vurgu yaptı.

Sektör genelindeki zarara değinen Çetin, Güneş Sigorta olarak zarar ettiklerini fakat sektörün de zarar ettiğine dikkat çekti. Çetin şunları söyledi, "Sektörün 2010 yılı zararı 185 milyon lira. Bunun üzerine yatırım gelirlerini koyulduğunda sektör yaklaşık 800 milyon lira zarar yaptı.

Bizim açıkladığımız zarar karşılık düzenlemesi nedeniyle ayırdığımız ve aktif çıkışı olmayan bir zarar ve zararımızın nedenlerinin başında yatırımlarımız geliyor" Bu zarardan nasıl kurtulmaları gerektiklerini çözdüklerini söyleyen Çetin, sigorta sektöründe kendi kurallarını yarattıklarını belirterek kurallarını ise şöyle açıkladı: "Şirket olarak kâr kelimesi kullanmadan çalışmalara başlamayacağız ve hak ettiğimiz kârı sağlayacağız. Ayrıca acentelerimizin de standartlarını yükselterek onları kuvvetlendireceğiz."

Dumanlı poliçeye son

Konuşmasında sektörde birçok şirketin karşısındaki en büyük problemlerden biri olan "dumanlı poliçe"ye şirket olarak son verdiklerini belirten Serhat Süreyya Çetin, "Bundan sonra sisler altından ödüyormuş gibi gözüken yaklaşımlarımız olmayacak. Bizler ne yapabileceksek acentelerimize açık yüreklilikle söyleriz ama sisler altında dumanlı poliçeler, muallâk şartlar, artık bunları acentelerimiz duymayacak. Eğer biz iş ortağıysak artı ile eksiyi sizlerle açıkça paylaşmak zorundayız. Sektördeki tüm uygulamaları poliçemize yerleştirdik ve açık kapı bırakmadık" dedi.

Çetin, toplantıda ödüle hak kazanan acentelerini de ödüllendirdi. Konut kampanyası ile satış ve üretimde birinciliği Marmara Bölge aldı ve Roma'ya gitmeye hak kazandı. İkinci olan İstanbul Batı Marmara bölgesi acenteleri ise Barselona tatiline hak kazandı. Konuşmasında yeni kampanyanın da müjdesini veren Çetin, "Haziran ayında başlayan yeni kampanyayla acentelerimizi Paris'e ve Prag'a göndereceğiz. Kampanyalarımız devam edecek ve buna bağlı olarak acentelerimizin gelirleri de artacaktır" şeklinde konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir