Güneş, Bingöl'de sigorta bilincini aşılıyor

"Bingöl'de Güneş Sigorta bayrağını dalgalandırmayı sürdürüyorum" diyen Feyza Başak Koç, 2003 Bingöl Depremi'nin, bu ildeki insanların sigorta bilincinin artmasında etkili olduğunun altını çizdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yakup SAYAR

İSTANBUL - Ülkemizin en önemli markalarından biri konumunda olan Güneş Sigorta, Doğu illerimizde de sigorta bilincini artırmak için ciddi çaba sarfediyor. Bu çabaların en önemlilerinden biri de Doğu Anadolu'nun şirin illerinden Bingöl'de öne çıkıyor. "2002'den beri Bingöl'de Güneş Sigorta bayrağını dalgalandırmayı sürdürüyorum" diyen Feyza Başak Koç, 2003 Bingöl Depremi'nin, bu ildeki insanların sigorta bilincinin artmasında etkili olduğunun altını çizdi.

Sigorta sektöründe ve Doğu'da kadın olmanın çok zor olduğunu altını çizen Feyza Başak Koç,  2002 yılında başladığı sigorta yolculuğunda kadın olmanın zorluklarını aşarak, bir girişimci ve sigortacı olarak Bingöl halkının sevgisini kazanmayı başardığını belirtti. 2003 yılındaki Bingöl Depremi'nin yöredeki insanların sigorta bilincinin ve sigorta talebinin hızla artmasında önemli bir dönemeç noktası olduğunu söyleyen Koç; "İnsanların ev ve işyerlerinde maddi zararları olmuştu. Sigortalı olan kişilere sigorta şirketlerinden hasar ödendiğini görünce bireylerden ardı ardına talepler gelmeye başladı. 2010 yılında ise Bingöl'de ZDS'li konut sayısı 5.529'a çıkarken, acentemin sigortaladığı konut sayısı ise 1.381'e ulaştı "şeklinde konuştu.

Güneş'le aramızdaki bağ güçlü

Bingöl'de Zorunlu Deprem Sigortası'ndaki(ZDS) artış yanında, son yıllarda Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) ilginin arttığını belirten Koç, araç sayısının da fazla olduğu ilde ağırlıklı olarak kasko, trafik sigortaları yanında ZDS'nin de yapıldığını belirtti. "Tarım sigortaları da yeni yeni gelişmeye başladı" diyen Koç, "Bingöl'de iş adamları, büyük fabrikalar olursa, üretim artışıyla birlikte ciddi bir sigorta portföyü de sağlarız. Bingöl'e yatırım yapıldıkça biz de kazanacağız” dedi. Güneş Sigorta dışında başka bir şirketin acenteliğini almayan Koç, bunun nedenine yönelik ise şunları söyledi: "Bunun de temel nedeni, şirketle aramızdaki güçlü bağ. Birçok kez başka şirketlerin acenteliğini almak istedim. Daha sonra vazgeçtim. Güneş Sigorta acentelerinin hepsinde bu var. Arada farklı bir bağ oluşuyor ve yapamıyorlar. Belki, vefasızlık yapıyor muşunuz gibi oluyor."

Bu konularda ilginizi çekebilir