Halkbank'ın, KOBİ'lere desteği Kayseri ile devam ediyor

Banka, KOBİ'leri kurumsal sosyal sorumluluk çevre, iş sağlığı ve güvenliği konularında bilinçlendirmeyi hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ - Halkbank Esnaf-KOBİ Genel Müdür Yardımcısı Yunus Esmer, "Halkbank, KOBİ'lere yönelik kesintisiz desteğiyle 72 yıldır Türkiye ekonomisinin büyümesinde önemli rol oynuyor" dedi.

Halkbank, KOBİ'leri kurumsal sosyal sorumluluk çevre, iş sağlığı ve güvenliği konularında bilinçlendirmeyi hedefleyen KOBİ Dönüşüm Projesi'ne Kayseri ile devam ediyor.

Kayseri Hilton Oteli Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansta konuşan, Halkbank Esnaf-KOBİ Genel Müdür Yardımcısı Yunus Esmer, Kayserili KOBİ'lere verilecek olan eğitim ve danışmanlık kapsamında, firmaları ulusal ve uluslararası mevzuat ve uygulamalara uygun hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

"Fransız Kalkınma Ajansı da Halkbank'ın KOBİ'lerle olan sıkı bağı ve kredi kullandırmadaki başarısını değerlendirerek 2006 yılından itibaren bankamıza, özellikle kalkınmada öncelikli illerde faaliyet gösteren KOBİ'lere kullandırılmak üzere 130 milyon euro tutarında kaynak sağladı" diyen Esmer, "Halkbank, KOBİ'lere yönelik kesintisiz desteğiyle 72 yıldır Türkiye ekonomisinin büyümesinde önemli rol oynuyor" dedi.

Esmer, konuşmasına şöyle devam etti:

"Türkiye'nin lider KOBİ bankası olarak, kaynaklarımızla KOBİ'lerimize sadece uzun vadeli ve uygun koşullu finansal destek vermekle kalmıyor, aynı zamanda üretim koşullarını dünya standartlarına uygun hale getirmeleri için çalışmalar yapıyoruz.

Halkbank'ın KOBİ Dönüşüm Projesi kasamına şimdiye kadar Bursa, Gaziantep, Çorum, İstanbul, İzmit ve Ankara'da gerçekleştirilen toplam 6 eğitim konferansına 2 bin KOBİ temsilcisi katıldı. Konferans düzenlenen illerde 63 firmanın iş yerinde çevre, iş sağlığı ve güvenliği konularında bir günlük ücretsiz eğitim ve danışmanlık çalışmaları yapıldı. Bu firmalarda çalışan 950 kişi ücretsiz eğitim sonunda sertifika almaya hak kazandı. 4 KOBİ de bir yıl sürecek ücretsiz eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanmaya başladı."

Esmer, konferansların Diyarbakır, Eskişehir, Konya, Malatya, Trabzon, İzmir, Denizli ve Bursa ile devam edeceğini kaydetti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir