Hükümet eleştirilemez hale gelirse azgınlaşır

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, hükümetin siyasi ve hukuki sorumluluktan kaçmak için tüm mekanizmaları kullandığını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, "Hükümet eğer eleştirilemez hale gelirse, yanlışları önüne konulamaz hale gelirse o yanlışlarında azgınlaşır" dedi.

Şener, parti genel merkezinde düzenlenen 9. İl Başkanları toplantısının başlangıcında yaptığı konuşmada, 25 Mayısta Türkiye Partisi'nin birinci kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını anımsatarak, bu kapsamda çeşitli etkinlikler düzenlendiğini belirtti. Partinin kuruluşundan bu yana 55 bin kilometre yol kat ettiğini, Türkiye'nin dört bir yanına gittiğini söyleyen Şener, il başkanlarından da ayda 2 bin kilometre yol yapmalarını istedi.

Türkiye Partisi'nin bir "siyasi açılımın adı" olduğunu ifade eden Şener, iktidar partisinin yeni gündemleri "açılım" diye sunduğunu, ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisi ve yeri tartışılacağı için "siyasi açılım" yapma cesareti gösteremediğini öne sürdü. Siyasi Partiler Kanununun değiştirilmesi gerektiğini savunan Şener, "siyasi açılımı" da ancak kendilerinin yapabileceğini söyledi.

Mevcut siyasi yapı ve anlayışın Türkiye'deki sorunlara çözüm getiremeyeceğinin görüldüğünü iddia eden Şener, "Ülkede terör ve güvenlik sorunu yaşandığını, terör olaylarını sorgulayan ağızların, 'terör üzerinde siyaset yapmayın' diyerek kapatıldığını" ileri sürdü.

İşsizliğin sorumlusunun da hükümet ve başbakan olduğunu iddia eden Şener, muhalefete "çözüm getirin" dendiğini ifade etti ve "İşsizliğin çözümü vardır, sizin önünüze bununla ilgili 12 tane şart koyacağız ama bilesiniz ki Türkiye'deki işsizliği ortadan kaldırmanın birinci şartı senin o koltuğu terk etmendedir" dedi.

Şener, Başbakan Erdoğan'ın Zonguldak'taki maden kazasıyla ilgili açıklamalarını da eleştirdi ve "Dünyanın neresinde böyle bir beyanda bulunan başbakan ortaya çıksaydı bunun bir müeyyidesi olurdu" diye konuştu.

Siyasetin sorumluluk makamı olduğunu söyleyen Şener, hükümetin siyasi ve hukuki sorumluluktan kaçmak için tüm mekanizmaları kullandığını söyledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir