Hyundai Genesis, segmentinin en güvenli aracı seçildi

Otomobil, ESP ve EBD gibi kaza önleyici sistemleri ve sekiz hava yastığı gibi sistemleri sayesinde segmentinin en güvenli aracı olarak belirlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Hyundai Genesis, Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü'nün (IIHS) yaptığı son çarpışma testlerinde "segmentinin en güvenli aracı" seçildi.

Hyundai Assan'ın açıklamasına göre IIHS'nin, ön, yan, takla ve arka çarpışma testlerinden "iyi" değerlendirmesini alan araçlarda aktif ve pasif güvenlik unsurları da değerlendiriliyor ve segmentin en güvenli araçları belirleniyor.

Hyundai Genesis de, çarpışma testlerinden ettiği yüksek sonuca ek olarak ESP ve EBD gibi kaza önleyici sistemleri ve kaza anında yolcuları koruyan sekiz hava yastığı ve elektronik aktif koltuk başlıkları gibi sistemleri sayesinde IIHS tarafından Mercedes E-Serisi ile birlikte segmentinin en güvenli aracı olarak belirlendi.

Yapılan takla testleri sonucunda da aracın tavanının kriterlerin çok üstünde olduğu ve takla anında yolcularını en iyi şekilde koruyabileceği bildirildi.

Hyundai Motor Amerika Ürün Planlama Müdürü Derek Joyce, konuya ilişkin değerlendirmesinde, ESP ve elektronik aktif ön koltuk başlıkları gibi özelliklerin, Genesis yolcularına üstün güvenlik sunduğunu ifade etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir