İBB'nin önlemi sonuç verdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, okulların açıldığı ilk gün trafikle ilgili alınan önlemlerin olumlu sonuç verdiğini duyurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin okulların açılması nedeniyle trafiğe ilişkin aldığı önlemler olumlu sonuç verdi.

28 Eylül Pazartesi günü, Boğaziçi ve FSM Köprülerinden geçen araçların sayısı 2 hafta öncesine göre önemli oranda azaldı.

Buna göre, 15 gün önce her iki köprüden sabah 07:00-10:00 saatleri arasında 35 bin 550 araç geçmişti. Bugün köprülerden geçen araçların sayısı 27 bin 394 oldu. Yani bireysel araç kullanımı, okulların açıldığı ilk gün yerini toplu ulaşım tercihine bıraktı.

İstanbul genelinde meydana gelen trafik kazaları ve araç arızaları trafiği yoğunlaştırdı. 06:00-18:00 saatleri arasında trafik akışını etkileyen 30 kaza gerçekleşti. 20 civarında da araç arızası tespit edildi.

Önlemler sonuç verdi

Bugün toplu taşıma araçları 06:00-14:00 saatleri arasında ücretsiz hizmet verdi. Metro, Tramvay, Metrobüs ve Otobüslerdeki ek seferlerle yoğun talebe yanıt verildi. Trafiğin aksamaması için yol-kazı çalışması yapılmadı. Kazalar için trafikte çok sayıda çekici hazır bulunduruldu. Trafiğe çıkan yaklaşık 19 bin okul servisinin İSPARK otoparklarından ücretsiz yararlanması sağlandı.