İhracat pazarını çeşitlendirdi, ciroyu ikiye katladı

HİDROMEK Pazarlama Müdürü Karaağaç, geçen yıl 45 milyon euro olan ihracatlarının bu yıl yaklaşık 100 milyon euroya ulaşacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - "İhracat Yıldızları" ödülü sahibi iş makinesi üreticisi firmanın Pazarlama Müdürü Levent Karaağaç, dış pazarlarını çeşitlendirmeleri sayesinde, Euro Bölgesi'ndeki krize rağmen bu yılın ihracat rakamlarının geçen yılın iki katından fazla artacağını belirtti.
HİDROMEK Pazarlama Müdürü Karaağaç, firma olarak ihracata verdikleri önemi vurgulayarak, "Bu yıl sonu itibariyle 3 bin civarında iş makinesi üretmiş olacağız. Dolayısıyla yurt dışına bin 500'e yakın iş makinesi satmış olacağız. Bu, 2011 sonu itibariyle 100 milyon euroya yakın bir rakam yapıyor. Geçen yıl 45 milyon euro olan ihracatımızın bu yıl yaklaşık 100 milyon euroya ulaşacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu.
Avrupa pazarının ihracatta en kritik pazarlarından biri olduğuna dikkati çeken Karaağaç, "Avrupa'daki kriz bizi çok ciddi etkiledi. Ofisimizin bulunduğu İspanya, Türkiye ile birlikte Avrupa'nın en büyük 5 pazarından birisiydi. Türkiye ile aynı adetlerde iş makinesi satılırdı. 2 bin 500 ile 3 bin adet arasında kazıcı-yükleyici pazarı vardı. Pazar bugün 250'ler seviyesine, onda birine düştü. Ama biz pazarımızı çeşitlendirerek, bu olumsuzluğu daha rahat yönetilebilir hale getiriyoruz" dedi. 
Önceki krizlerden dersler çıkardıklarını aktaran Karaağaç, "Yalnızca Avrupa olarak bakmadık ihracata. Bugün 5 kıtada 50 ülkeye iş makinesi satıyoruz" dedi.
Bu konularda ilginizi çekebilir