IMF piyasayı ‘teğet’ geçti

Stand-by anlaşmasının askıya alınmasının etkisi sınırlı kaldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Güne IMF haberinin olumsuz yansımasıyla başlayan yurtiçi piyasada sınırlı tepki sonrası yatay seyir izlendi. İMKB, kapanışını 206 puan düşüşle 52.753 puandan gerçekleştirdi.

Yurtiçi piyasa güne, IMF ile stand-by anlaşması konusunda görüşmelerin askıya alındığı haberiyle başladı. Endeks satışlarla 52.135 puanı gördü. Daha sonra Babacan başta olmak üzere ekonomi cephesinden gelen değerlendirmeler sonrası kayıpların bir bölümü geri alındı.

IMF ile nasıl bir çerçeve yürütüleceğine Mayıs'taki görüşmeler sırasında karar vereceklerini belirten Babacan, “Görüşmelerimiz, çalışmalarımız artık tamamen 4. madde çerçevesinde gözden geçirme heyetiyle yapacağımız gündeme yoğunlaşacak" dedi.

Yurtdışında endeksler artıda yatay seyir izlerken, Bileşik Endeks, 52.989 puana kadar çıktı. Gün 52 bin 700 bölgesinden tamamlanırken, gün sonunda 1.9 milyar liralık işlem hacmi gerçekleşti.

Dolar sabah saatlerinde 1.54 TL seviyelerinde alıcı bulurken, öğleden sonra sınırlı olsa gevşedi. Serbest piyasada 1.5390 dolar TL’den, euro 2.0940 TL’den kapandı.

Tahvil-bonoda ise 16 Kasım 2011 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 9.26 ile dünün üzerinde günü tamamladı. Gösterge faiz dün yüzde 9.17 seviyesinden kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir