İpekçi'nin defilesi Mardin'de sergilendi

"Bir Doğu Masalı Dört Mevsim" defilesi, Kasımiye Medresesi'nde gerçekleştirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MARDİN - Moda Tasarımcısı Cemil İpekçi'nin "Bir Doğu Masalı Dört Mevsim" defilesi, Mardin'in tarihi Kasımiye Medresesi'nde gerçekleştirildi.

Defilede, Mardin Halk Eğitim Merkezi'ne bağlı Cemil İpekçi Atölyesi'ne özel yetenek sınavı ile alınan 50 öğrencinin eğitim gördüğü atölyede hazırlanan kostümler sergilendi.

Tasarımları Cemil İpekçi tarafından yapılan ve kadife, pazen, tülbent ve yöreye ait kumaşlar ile yöredeki birçok inanışın etnik desenlerinin yer aldığı giysiler, Türkçe, Kürtçe, Süryanice ve Arapça şarkılar eşliğinde 30'u kadın 15'i erkek 45 manken tarafından podyuma taşındı.

Konsepti bir doğu masalını 4 mevsimde anlatmak olan "Bir Doğu Masalı Dört Mevsim" defilesinde podyuma çıkan mankenlere, bazı sanatçılar da danslarıyla eşlik etti. Şarkıların, şiirlerin okunduğu ve görsel efektlerin kullanıldığı defilenin koreografisini Yasin Soy üstlendi.

Cemil İpekçi Atölyesi'nin öğretmenleri ve öğrencileri tarafından 6 aylık yoğun bir çalışma ile hazırlanan gösteride özellikle 1950'li yılları anımsatan gece ve gündüz kostümleri yer aldı.

Sergilenen giysilerin satışının Mardin Moda Merkezi Cemil İpekçi Atölyesi'nde oluşturulan butiklerde gerçekleştirileceği ve elde edilen gelirin, döner sermayeli okulun yaşaması için kullanılacağı bildirildi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir