Irak'ın ihtiyacı olan gaz yağının transit geçişine izin

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
ANKARA – Irak'ın ihtiyacı olan gaz yağının transit geçişine izin verilecek. Türkiye'de petrokimya üretiminin hammadde ihtiyacını karşılamak üzere naftanın Irak'tan transitine veya ithaline izin verilebilecek. 
 
Resmi Gazete'de Ham Petrol ve Jet Yakıtının Türkiye Üzerinden Karayolu veya Demiryolu ile Taşınmasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Bakanlar Kurulu Kararı yayımlandı. Buna göre, "Ham Petrol ve Jet Yakıtının Türkiye Üzerinden Karayolu veya Demiryolu ile Taşınmasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar"ın yürürlüğe konulması; Gümrük ve Ticaret Bakanlığının yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu'nca 8 Ekim 2012 tarihinde kararlaştırıldı. 
18 Temmuz 2011 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Karara geçici madde eklendi. Buna göre, Irak'ın ihtiyacı olan gaz yağının transitine izin verilebilecek. Türkiye'de petrokimya üretiminin hammadde ihtiyacını karşılamak üzere naftanın Irak'tan transitine veya ithaline izin verilebilecek. 
Irak'ın ihtiyacını karşılamak üzere ihraç edilecek elektrik enerjisinin üretiminde kullanılacak olan fuel-oilin Irak'tan transitine veya ithaline izin verilebilecek. 
 
 
Bu konularda ilginizi çekebilir