İran'da ADSL hizmeti verecek

Kron Telekomünikasyon, KAP'a yaptığı açıklamayla İran'da AryaCell ile ADSL hizmeti sunacağını duyurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kron Telekomünikasyon Hizmetleri A.Ş, İran'da AryaCell ile ADSL hizmeti sunacak.

Kron Telekomünikasyon Hizmetleri A.Ş'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'ndaki (KAP) yazısında 8 Haziran 2010'da AryaCell Tel. Co. ile imzalanan ortak girişim sözleşmesi çerçevesinde üstlenilen, İran Telekom'un ADSL Yönetim sistemleri pilot projesinin dün itibariyle "başarı" ile teslim edildiği ifade edildi.

İran Telekom'un ülke genelinde vereceği ADSL servislerinin iş destek sistemleri ve yazılımlarının Kron Telekomünikasyon ile Aryacell'in ortak girişimi tarafından gelir ortaklığı çerçevesinde sağlanacağı belirtilen açıklamada, gelir ortaklığının 10 yıl olarak belirlendiği bildirildi.

Açıklamada, "Şirketin bu bağlamda Aryacell'le bugün niyet mektubu imzaladığı ve 1 ay içinde niyet mektubunda belirlenen koşullar çerçevesinde sözleşme imzalanmasına karar verilmiştir. Şirketimizin payının yüzde 40 olduğu ortak girişimimizin İran Telekom'dan elde edeceği gelirler ADSL abone sayısına bağlı olarak hesaplanacaktır. Şu anda 500 bin aktif kullanıcının 10 yılda minimum 5 milyon aktif kullanıcıya çıkması beklenmektedir. Şirketimizin 2011, 2012 ve 2013 yıllarında en az 700 bin dolar gelir elde etmesi bu niyet mektubu çerçevesinde garanti altına alınmıştır" ifadesine yer verildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir