”İrtica ile Mücade Eylem Planı” soruşturması

Bedrettin Dalan ve Albay Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu yedi şüpheli hakkındaki iddianame Başsavcıvekili'ne gönderildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" iddialarına ilişkin hazırlanan iddianame, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı'ya sunuldu.

Alınan bilgiye göre, "Ergenekon" soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcıları tarafından Bedrettin Dalan ve Albay Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu yedi şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, Başsavcıvekili Turan Çolakkadı'ya gönderildi.

Çolakkadı'nın yapacağı incelemede iddianameyi yeterli görmesi halinde Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) üzerinden mahkeme belirlenecek.

Alınan bilgiye göre, "Ergenekon" soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcıları tarafından hazırlanan ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı'ya sunulan iddianamede şüpheli olarak, hakkında yakalama emri çıkartılan Yeditepe Üniversitesi Kurucusu Bedrettin Dalan, Albay Dursun Çiçek'le birlikte Avukat Serdar Öztürk, eski Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Deniz Yıldırım ile Ufuk Akkaya, İlhami Ümit Handan ve Özel Yılmaz'ın isimleri de yer alıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir