İstanbul, Ürün Güvenliği Haftası'na evsahibi olacak

AB tarafından finanse edilen ve daha önce Antalya, Adana, Kayseri, Gaziantep, Şanlıurfa ve Samsun'da gerçekleştirilen proje 24 ve 25 Eylül'de İstanbul'da 7 alışveriş merkezinde tüketicilerle buluşacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye'de Kalite Altyapısı'nın Güçlendirilmesi (TKAG) Projesi'nin 2011'deki etkinlikler zincirine Eylül ve Ekim aylarında yeni halkalar ekleniyor. AB tarafından finanse edilen 4.8 Milyon Euro tutarındaki proje kapsamında sonbaharda düzenlenecek Ürün Güvenliği Haftaları, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere toplam dokuz ayrı kentte gerçekleşecek. 2010 Mayıs ayında resmi olarak başlayan ve 27 ay sürecek TKAG Projesi'nde kamu kesimini Ekonomi Bakanlığı, özel sektörü ise KalDer temsil ediyor.

Eylül ayının ikinci haftasında başlayan Ürün Güvenliği Haftaları daha önce Antalya, Adana, Kayseri, Gaziantep, Şanlıurfa ve Samsun'da hayata geçirildi.

İstanbul'daki Ürün Güvenliği Haftası etkinlikleri, 24 ve 25 Eylül tarihlerinde Cevahir, Akmerkez, Capitol, Kanyon, Palladium, Carrefour İçerenköy ve Carrefour Ümraniye alışveriş merkezlerinde düzenlenecek. Etkinliklerde sözkonusu merkezlerde tüketiciyle birebir iletişim kurularak bilgilendirme aktiviteleri ve anket çalışmaları gerçekleşecek. Bununla eş zamanlı olarak, özellikle tüketiciyi hedefleyen broşür dağıtımı, ürünler üzerindeki işaretleri tanıma ve arama uygulamaları, standartlarla ilgili bilgilendirme de yapılacak.

İstanbul'dan sonra, 1-2 Ekim tarihlerinde Ankara'da, 8-9 Ekim tarihlerinde ise Bursa'da Ürün Güvenliği Haftaları düzenlenecek.

Konferanslar da düzenlenecek

Ürün Güvenliği Haftalarına paralel olarak İstanbul, Ankara ve Bursa illerinde birer Ürün Güvenliği Konferansı da düzenlenecek. Ürün Güvenliği Konferansları 27 Eylül'de İstanbul'da, 29 Eylül'de Ankara'da, 6 Ekim'de ise Bursa'da yapılacak.

Ayrıca, yine tüketiciyi bilgilendirme amaçlı çekilen kısa metrajlı bir filmin gösterimi de Ürün Güvenliği Haftaları boyunca ulusal kanallarda gerçekleşecek.

TKAG ve hedef gruplar

AB destekli ve ülkemiz ile AB arasında malların serbest dolaşımının sağlanması amacıyla uygulanan bir teknik destek projesi olan Türkiye'de Kalite Altyapısının Güçlendirilmesi (TKAG) Projesi'nin hedef grupları arasında kamu kurumları, üretici ve ihracatçı özel sektör kuruluşları ve tüketiciler yer alıyor.

TKAG Projesi kapsamında tüketicilerin yanı sıra üreticilerin ürün güvenliği, standartlar ve piyasa gözetim ve denetimi ile ilgili konularda bilgilendirilmesini amaçlayan geniş kapsamlı farkındalık yaratma kampanyalarının uygulanması öngörülüyor. Bu amaçla Proje süresince bilgilendirme haftaları da düzenleniyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir