İstanbul'da dolmuşlar Mercedes olacak

Dolmuşçuların talebi üzerine özel dizayn, 7 metre üzerinde ve 180-190 santimetre tavan yüksekliği olan ticari araçlar Eylül ayında satışa sunacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Mercedes-Benz Hafif Ticari Araçlar Pazarlama ve Satış Bölümü Müdürü Tufan Akdeniz, İstanbul'da dolmuşçular için özel olarak üretilecek ticari araçların Eylül ayında piyasaya çıkacağını bildirdi.

Antalya'da Servisciler Odası üyeleriyle tanışmak ve araç tanıtımını yapmak üzere Antalya'ya gelen Mercedes Benz Hafif Ticari Araçlar Pazarlama ve Satış Müdürü Tufan Akdeniz yaptığı açıklamada, sektör ve Mercedes-Benz'in bu yıla ait performansını değerlendirdi.

Küresel krizin etkilerinin azalmasıyla, vatandaşların ve yatırımcıların yeni yatırımlara yöneldiğini ve araç satın almaya başladığını kaydeden Akdeniz, hafif ticari araç sektörünün geçen yılın beş aylık dönemine göre bu yıl yüzde 15-20 civarında büyüdüğünü söyledi. Akdeniz, şöyle konuştu:

"Sektör yüzde 20 büyürken, Mercedes yüzde 30 büyüyor. Sektörün önünde büyüyoruz ancak Haziran ayı bizim için en zor ay olacak. Mercedes kriz döneminde pazar payını artırmıştı. Bu yıl daha da fazla artıracağız. Tüm araçlarda 16 bin satış hedefi vardı. Bunu 24 bine çıkardık. Ticari hafif araçlarda geçen yıl 3 bin satış gerçekleştirdik. Bu yıl ise 4 binin üzerine çıkmayı hedefledik. Her bölgenin ihtiyacına göre ticari araç üretiyoruz. Şu anda Mercedes Benz Türkiye olarak 87 çeşit araç üretiyoruz. En iyisini biz yapıyoruz. Yine kamyonun en iyisi bizde, binek araçlarda da en iyi araç bizim. En iyi hizmeti veriyoruz. Otobüs ve kamyon sektöründe lideriz. Mercedes-Benz Türkiye olarak dünyanın en büyük ticari araç üreticisiyiz."

Mercedes-Benz'in yıllık satışlar için değil, 5-10 yıllık projeksiyonlara göre üretim yaptığına dikkati çeken Akdeniz, Karadeniz bölgesi için farklı, Antalya turizm bölgesi için farklı araç ürettiklerini kaydetti. 

İstanbul dolmuşçularına özel araç

Akdeniz, her bölgenin özelliklerine göre müşterilerinin talebi doğrultusunda üretim yaptıklarını vurgulayarak, İstanbul'da dolmuşçuların talebi üzerine özel dizayn, 7 metre üzerinde ve 180-190 santimetre tavan yüksekliği olan ticari araçları Eylül ayında satışa sunacaklarını bildirdi. Akdeniz, "Bu araç İstanbul dolmuşçularına önemli oranda katkı sağlayacak. Çok başarılı bir araç olacak. O aracı gördükten sonra servisciler de isteyecek" dedi.

"Antalya'da turizmin hizmetindeyiz"

Antalya'nın turizm için çok önemli olduğunu vurgulayan Tufan Akdeniz, bu bölgenin özelliklerine göre, klimalı hafif ticari araçları piyasaya sunduklarını kaydetti. Merdeces-Benz olarak turizmin kalesini feth edeceklerini ifade eden Akdeniz, "Öğrenci taşıyan ve turizm sektörüne yönelik hizmet sunan müşterilerimizin talebine göre araç üretiyoruz" diye konuştu. 

Ambulans araç üretimi

Akdeniz, geçen yıl Sağlık Bakanlığı'na, özel dizayn edilmiş 150 ambulans aracı satışı gerçekleştirdiklerini kaydetti. Sürülerin zaman kaybını önlemek için otomatik vites sprinter ambulans üretimine başladıklarını bildiren Akdeniz, önümüzdeki dönemlerde özel sağlık kuruluşlarının da ambulans yatırımına ağırlık vermelerinin beklendiğini kaydetti. Akdeniz, ambulans sektörünün de hızla gelişen araçlar arasında olacağına işaret ederek, sürücünün daha rahat araç kullanmasını sağlamak için otomatik vites sprinter ambulans araç üreteceklerini belirtti.

Sprinter kurtarıcı aracı da ürettiklerini anlatan Akdeniz, bu araçlara da büyük ilgi olduğunu bildirdi. Sektörde büyümelerinin nedenlerini de sıralayan Akdeniz, sözlerini şöyle taamladı:

"İyi bir pazarlamamız ve bayi ağımız var. Her bölgenin özelliklerine göre, müşterinin isteğine göre araç üretiyoruz. En iyi servis ve en iyi kredi imkanı yaratıyoruz. Geri alma garantisi vererek, sprinter araç satabiliyoruz. Geri alma garantili uygulama henüz sektörde yok. 3-4 yıl sonrasına geri alma garantisi veriyoruz. Bunun yanında araç alan müşterilerimize ücretsiz ekonomik sürüş eğitimi veriyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir