”İstanbul'un yüzde 70'i yeniden inşa edilmeli”

Ağaoğlu Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, İstanbul’un yüzde 70’ini, deprem yıkmadan yeniden inşa edilmesi gerektiğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ataşehir'deki en büyük ofis kompleksi "My Office"i tanıtım toplantısında konuşan Ali Ağaoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, İstanbul için acilen bir Afet Yasası çıkarılması talebinin çok önemli olduğunu ve bu konuda kendisini desteklediklerini söyledi.

Ağaoğlu, "Afet Yasası‘nın depremden sonra mı çıkması lazım! Depremden olmadan yasanın çıkarılıp, İstanbul'un planlamasının önünde kimsenin durmaması gerekiyor. Bugün Mimarlar Odası iyi ya da kötü, bütün planlara itiraz ediyor. Bu yasayı, deprem yıkıp, yakmadan çıkarmamız, İstanbul'un yüzde 70'ini yeniden yapmamız lazım" diye konuştu.

Kentsel Dönüşüm Yasası 2004'te çıktığını ancak üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen işlerlik kazanmadığını dile getiren Ağaoğlu, "TOKİ kısmen dönüşümü uyguladı ama bu TOKİ'nin tek başına altından kalkacağı bir şey değil. O yüzden yerel yönetimleri de rahatlatacak bir Afet Yasası olması lazım. Yerel yöneticiler şu anda korkuyorlar. Yerel yönetimlerin kentsel dönüşüm konusunda ellerinin güçlendirilmesi lazım. Sivil toplum örgütlerinin bu konuda hassas olması lazım" şeklinde konuştu.

Uydukent için yer yok

Emlak GYO Genel Müdürü Murat Kurum, İstanbul'daki olası bir depremin ekonomiyi çok ciddi etkileyeceğini belirterek, kentsel dönüşüm konusunda her kesimin kendilerini desteklemesi gerektiğini söyledi. Kentsel dönüşüme uygun alan aradıklarını kaydeden Kurum, planladıkları yeni uydu kentin ana ulaşım aksları üzerinde olmasını istediklerini ancak bu aks üzerinde henüz uygun bir arsa bulamadıklarını kaydetti.

Bu yıl TOKİ'den 1 milyon metrekare arazi aldıklarını böylece toplam arsa stoklarının 3 milyon metrekareye ulaştığını belirten Murat Kurum, 4 milyar TL'lik portföyün yüzde 25'ni bu yıl içinde halka açmak istediklerini söyledi.

My Office ihale yöntemiyle satılacak

Ağaoğlu'nun Ataşehir'de daha önce satışa sunduğu My Prestige ofis projesinin yüzde 95'inin 10 günde satılması üzerine, ikinci proje My Office'in satışında ihale yöntemi tercih edildi. Ofis, mağaza, restoran, kafe ve restoran alanları, pastane ve eczaneye uygun bağımsız 63 bölümden oluşan My Office'de muhammen bedeller 457 bin ile 21 milyon 462 bin TL arasında değişiyor. 158 milyon 725 bin TL olan toplam muhammen bedelin ihalede 220 milyon dolara kadar çıkması bekleniyor. My Office'deki ofislerin alanları 76 ile 2 bin 779 metrekare arasında değişiyor.

My Office'in ön plana çıkan özellikleri arasında, metro (Anadoluray) başta olmak üzere, TEM otoyolu, E-5 karayolu gibi yollara yakınlığıyla ulaşım açısından çok avantajlı bir konumda yer alması dikkat çekiyor.

My Office'in bir başka özelliği de toplam 650 araç kapasiteli otoparkının yanı sıra randevu sistemiyle kullanılabilen tam donanımlı toplantı odaları. My Office, yürüme mesafesindeki My Club'a yakınlığıyla da öne çıkıyor. Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum ise "Ataşehir'de Ağaoğlu'nun tasarımı ve inşası ile gerçekleştirdiğimiz ve 20 Nisan tarihinde ihale usulü satışa sunacağımız "My Office" projesi bölgenin ihtiyaçları düşünülerek hayata geçirmeye karar verdiğimiz bir projedir" dedi. Ataşehir'de ofise yüksek talep olduğunu vurgulayan Kurum, insanların vasıfsız binalarda ofis yapmaya çalıştıklarını ve bunun sağlıksız sonuçlar yarattığına dikkat çekti ve My Office ile bu sorunun giderilmeye çalışılacağını vurguladı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir