İstanbul'da okullar yarın da tatil

İstanbul Valisi Vasip Şahin, şiddetini artıran kar yağışı nedeniyle okulların yarın da tatil edildiğini açıkladı. Kar yağışının bu akşam da sürmesi, yarın sulu kara dönüşmesi bekleniyor...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yurdun çoğu bölgesini etkisi altına alan soğuk hava, Marmara Bölgesi'nde şiddetini artırdı.

Kar yağışının bu akşam da sürmesi beklenirken, yaşam olumsuz etkileniyor. Sıcaklıklarsa yarın öğlene kadar sıfırın altında seyredecek.

İstanbul'da bugün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar için erken paydos kararı alındı. Saat 15.30'a mesai bitiş saatine kar yağışının etkisiyle birçok özel kurum da eşlik etti.

Öte yandan milyonlarca veli ve öğrenci İstanbul'da yarın okulların tatil olup olmayacağını merak ediyordu. İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Artan kar yağışı, ara yollardaki tıkanma ve buzlanma nedeniyle ilimizde eğitim-öğretime yarın 1 gün ara verilmiştir" açıklamasını yaptı.

THY'nin bugünkü seferleri iptal

Türk Hava Yolları (THY) iç hat seferlerini saat 24:00'a kadar iptal ettiğini duyurdu.

Kararı THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, "Atatürk Havalimanı çıkışlı ve varışlı bugün 24’e kadar olan İç hat seferleri olumsuz hava şartları sebebi ile İPTAL edilmiştir" diyerek twitter hesabından duyurdu.

İstanbul Atatürk Havalimanı’na iniş için bekleyen uçaklar, hava durumunun daha iyi olduğu diğer havalimanlarına yönlendirildi.

TIR'lara trafik yasağı geldi

İstanbul Valiliği kar nedeniyle trafikte yoğunluk yaşanmasını önlemek amacıyla TIR'ların trafiğe çıkmasını yasakladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul Valiliği kararıyla TIR'ların trafiğe çıkmasının yasaklandığı duyurdu. Bu kararın geçtiğimiz gül yaşanan 'TIR devrilmeleri' nedeniyle alındığı biliniyor.

İBB AKOM'dan (Afet Koordinasyon Merkezi) yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre yoğun kar yağışı şiddetini artırarak akşam geç saatlere kadar etkisini sürdürüecek. Kış lastiği kullanmayan sürücülerin trafiğe çıkmamaları önemle duyurulur. Valilik kararıyla TIR'ların trafiğe çıkması yasaklandı" denildi.

Bu arada İstanbul'da son ölçülen kar kalınlıkları da şöyle verildi:
Çatalca-Subaşı: 130 cm,
Hadımköy, Yassıören: 120 cm,
B.Çekmece, Sultangazi:Arnavutköy 111 cm,
Başakşehir, Esenyurt, Beylikdüzü, G.O.Paşa: 75cm,
Ağva-Teke, Beykoz, Sarıyer, Zekeriyaköy: 87 cm,
Alemdağ, Ömerli, Alibeyköy, Kağıthane, Maslak:69 cm,
Uğur Mumcu, Çamlıca, Bahçelievler, K.Çekmece: 77 cm,
Çekmeköy, Ümraniye, Sancaktepe: 67 cm,
Ataşehir, Maltepe, Kadıköy, Üsküdar, Şile, Beşiktaş, Bakırköy: 69 cm,
Pendik, Kartal, Tuzla: 40-45 cm.

Öte yandan yarın okulların tatil edildiği diğer iller ise şöyle:

Yalova

Yalova Valiliği’nden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle yarın okulların bir gün tatil edildiği duyuruldu.

Valilik açıklamasında, "Olumsuz hava şartlarının devam etmesi ve yoğun buzlanma nedeniyle, ilimiz genelinde tüm anaokulları, ilk ve ortaokullar ile liselerde 10 Ocak 2017 Salı günü bir gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklardır” denildi.

Balıkesir'in iki ilçesi

Balıkesir’in Bandırma ve Gönen İlçelerinde, 10 Ocak Salı günü anaokulu, ilk ve ortaokullar ile liseler tatil edildi.

Marmara bölgesinde etkili olan kar ve tipi Balıkesir'in Bandırma ve Gönen ilçelerinde, anaokulu, ilk, orta ve liselerde okulların bir gün tatil olmasına neden oldu. Bu iki ilçede, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacak.

Çanakkale

Çanakkale’de tüm okullar salı günü tatil edildi. Çanakkale Valiliği'nden yapılan duyuruda, “Olumsuz hava şartları (kar-buzlanma) nedeniyle merkez, Çan, Lapseki, Ezine, Eceabat, Biga, Yenice, Bayramiç, Ayvacık, Gelibolu, Bozcaada, Gökçeada’da Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm özel-resmi okullar ve kurumlar, 10.01.2017 tarihinde bir gün süreyle tatil edilmiştir” denildi.

Tokat

Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, il genelinde ilk ve orta dereceli okulların 1 gün süre ile tatil edildiğini söyledi. İl genelinde aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle kar tatili bir gün süre ile uzatılırken, Tokat Valiliği tarafından kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

Edirne

Edirne'de, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelindeki okullarda eğitime 1 gün daha ara verildi. Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, valilik kararı ile olumsuz hava şartları nedeniyle il genelindeki Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel okulların yarın da tatil edildiğini söyledi. Bu arada, valilikten yapılan yazılı açıklamada, kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Kırklareli

Kırklareli’nde olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar yarın da tatil edildi.
Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 10 Ocak 2017 Salı günü Kırklareli merkez ve ilçelerinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm özel ve resmi eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime 1 gün ara verilmiştir. Ayrıca kamu çalışanı engelli ve hamile personellerde aynı gün idari izinlidir” denildi.

Sinop'un 4 ilçesi

Sinop'ta kar yağışı nedeniyle yarın bazı ilçelerde eğitim yapılmayacak.İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentte aralıklarla devam eden kar yağışı sebebiyle Saraydüzü ilçesinin tamamında, Erfelek, Türkeli, ve Durağan ilçelerinde ise taşımalı eğitim görülen okullarda yarın eğitime ara verildi. Bölgede kar yağışının aralıklarla devam etmesi sebebiyle söz konusu ilçelerdeki okulların tatil edilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

Ordu'nun bazı ilçeleri

Ordu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde 10 Ocak Salı günü eğitim öğretime ara verildi.İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde kar yağışının etkili olduğu belirtilerek, "Olumsuz hava şartlarından dolayı Akkuş, Çamaş, Gölköy, Gürgentepe, İkizce, Korgan, Kumru, Ulubey, Kabataş, Çatalpınar ve Mesudiye ilçelerinin tamamında eğitim öğretime 10 Ocak Salı günü ara verilmiştir." ifadelerine yer verildi. Açıklamada, Fatsa ilçe merkezi dışındaki tüm okullarında yarın tatil edildiği belirtildi.

Tekirdağ

Tekirdağ’da yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime verilen ara 1 gün daha uzatıldı.
Tekirdağ Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Olumsuz hava koşulları nedeniyle 10 Ocak 2017 (yarın) tarihinde Tekirdağ ili genelinde resmi ve özel tüm ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süre ile tatil edilmiştir. Hamile ve engelli kamu görevlileri idari izinli sayılacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Nevşehir

Nevşehir'de merkeze bağlı köylerdeki okulları ile taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime yarın ara verildiği bildirildi. 

Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışının ardından kentte etkili olan soğuk hava ve yollardaki buzlanma nedeniyle il merkezine bağlı köylerdeki okullar ile taşımalı sistemle eğitim yapılan okullarda 10 Ocak Salı eğitime ara verildiği belirtildi. 

Tunceli

Tunceli'nin Pülümür, Nazımiye ve Ovacık ilçelerinde eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

Tunceli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde aralıklarla devam eden kar nedeniyle Pülümür, Nazımiye ile Ovacık ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda 10 Ocak Salı eğitime ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.

İzmir
 
 İzmir'in Bergama ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

Bergama Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, olumsuz hava koşulları nedeniyle ilçe genelinde eğitime 10 Ocak Salı ara verildiğini belirtti.