İşte üç aylık sıcaklık raporu

Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, temmuz, ağustos ve eylül aylarında sıcaklıkların nasıl olacağına dair açıklamada bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında ortalama hava sıcaklıklarının nasıl olacağını açıkladı.

Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün teknolojik yatırımlarına destek verdiklerini belirterek, bunun neticesinde Genel Müdürlüğün uzun dönemli tahminlerinde tutarlılık oranlarının arttığına işaret etti.

Eroğlu, açıklamasında, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün önümüzdeki üç aylık tahminlerinin şöyle olduğunu bildirdi:

"Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında yağışların yurt genelinde bütün bölgelerde uzun yıllar ortalamaları civarında, Giresun ve Rize çevrelerinde ortalama değerlerden 20–40 kilogram daha fazla olacağı tahmin edilmektedir.

Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında sıcaklıkların ise Marmara, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, kıyı Ege ile Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde uzun yıllar ortalamalarından 1 ila 2 derece daha yüksek, diğer bölgelerde ortalamalardan 0,5–1 derece daha yüksek seyredeceği beklenmektedir."

Bu konularda ilginizi çekebilir