Japon yazarlar Türkiye'yi anlatacak

Malatya Valiliği'nin daveti üzerine kente gelen Japon turizm yazarları, Malatya ve Türkiye'nin doğusunda gezip gördükleri yerlere ilişkin, ülkelerinde çalıştıkları basın yayın organlarında yazılar kaleme alacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME



MALATYA  - Malatya Valiliği'nin daveti üzerine kente gelen Japon turizm yazarları, Malatya ve Türkiye'nin doğusunda gezip gördükleri yerlere ilişkin, ülkelerinde çalıştıkları  basın yayın organlarında yazılar kaleme alacak. Malatya'da Levent Vadisi başta olmak üzere birçok tarihi ve turistik yer ile doğal sit alanlarını gezen Japon turizm yazarları ve tur operatörleri, Malatya Valisi Ulvi Saran'ı makamında ziyaret etti.

Saran, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Uzakdoğu'dan gelen turistler için bilinen bir yer olduğunu belirterek, Kapadokya, Pamukkale ve İstanbul gibi turizm noktalarına Uzakdoğu'dan  çok sayıda turistin geldiğini ifade etti. Türkiye'nin bu noktaların dışında da pek çok bölgesi ve şehriyle turistlerin dikkatini oldukça çekecek bir ülke olduğunu vurgulayan Saran, ülkenin diğer bölgelerinin kültürü, tarihi ve doğal  güzellikleriyle Uzakdoğu'dan gelecek insanlara hitap ettiğini söyledi.

Japon turizm yazarlarını ve tur operatörlerini Türkiye'ye davet ederek, Anadolu'nun farklı yerlerini tanıtmayı amaçladıklarını anlatan Saran, "Malatya'yı tek bir uğrak noktası olarak düşünmedik.  Malatya, buraya gelen insanlar için yeni turizm rotasının geçeceği bir il olarak değerlendirildi. Nemrut'a Malatya üzerinden gidilmesini sağlamayı ve buradan da başka illere geçilmesini arzu  ediyoruz" diye konuştu.

Japon konukların, Erzincan'ın Kemaliye, Malatya'nın Arapgir, Akçadağ, Darende ve Battalgazi ilçelerini gezdikten sonra Nemrut Dağı'na çıkacaklarını ifade eden Saran, tur operatörlerinin  gördüklerini ülkelerinde anlatacağını, turizm yazarlarının da çalıştıkları gazetelerde bunları yayımlayacaklarını belirtti. Bu girişimin, iki ülke arasındaki işbirliğini artıracağını, Malatya ve çevresinin tanınırlığına katkı sağlayacağını vurgulayan Saran, böylece daha fazla insanın Malatya'ya gelmesini sağlayarak  ülkeye katkıda bulunmuş olacaklarını ifade etti.

Japon konuklar da Malatya'dan başlayarak Türkiye'nin doğusuna uzanan bir turizm rotası oluşturmayı düşündüklerini söyledi. Doğu Anadolu Bölgesi'nin Japonlar tarafından fazla bilinen bir yer olmadığını ifade eden konuklar, Türkiye'nin doğusunun da bilinmesini sağlamak amacıyla, çalıştıkları basın yayın kuruluşlarında yazılar kaleme alacaklarını belirtti.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir