Kalın'dan özyönetim açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, 'Özyönetim gibi fantezilerin demokratik toplumlarda karşılığı yoktur' açıklamasını yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim  Kalın, "Özerklik, özyönetim, kanton yönetimi gibi fantezilerin, demokratik olgunluk içerisinde hareket eden toplumlarda bir karşılığının olmadığını ifade etmek isteriz" dedi.

Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Terörle mücadeleye ilişkin değerlendirmede bulunan Kalın, devletin ve hükümetin tam bir kararlılık içerisinde, bütün kurumlarıyla eş güdümlü olarak teröre karşı etkin bir mücadele verdiğini bildirdi.

Terörle mücadelede son dönemde bazı kayıpların olduğunu, dün de 3 güvenlik görevlisinin şehit düştüğüne dikkati çeken Kalın, şöyle konuştu:

"Öncelikle onlara ve diğer bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Hiçbir ülke, vatandaşlarını bir terör örgütü tarafından terörize edilmesine, saldırıya uğramasına, evinin, barkının işgal edilmesine asla izin vermez. Hiçbir demokratik ülke adı ne olursa olsun sokaklarına hendek kazılmasına izin vermez. Hiçbir ülke, bir terör örgütünün siyasi hesapları nedeniyle toplum içerisinde husumet ekilmesine asla izin vermez. Gene hiçbir demokratik ülke, hiçbir toplum, terör, şiddet, siyasi hoyratlık ve şehir eşkıyalığı yaparak mevzi kazanmaya çalışanlara, terör örgütlerine ve onların uzantılarına müsaade etmez" diye konuştu.

'Toplumlarda karşılığı yok'

"Zaman zaman dile getirilen ve dün açık ifadesi kullanılan ayrılma, bölünme, işte özyönetim, kanton yönetim vesaire gibi fantezilerin de demokratik olgunluk içesinde hareket eden toplumlarda bir karşılığının olmadığını ifade etmek isteriz" diyen Kalın, şunları kaydetti:

"Başkalarının ölümü üzerinden siyasi rant devşirmeye çalışanların sonu bellidir. Bundan sonra da farklı olmayacaktır. Bu çerçevede terör örgütün yaptığı cinayetler ortadayken bunları adeta aklamaya çalışan, terörü, şiddeti güzel göstermeye, şirin göstermeye çalışanların abesle iştigal ettikleri ortadır."