Kalkan vizeler, turizme bereket getirdi

BW The President Genel Koordinatörü Arifoğlu, "Otelimize, Arap dünyasından gelen turist sayısında yüzde 100 artış yaşandı" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Suriye, Libya, Ürdün gibi ülkelerle karşılıklı vizelerin kalkmasının ardından, Türk turizminde Ortadoğu bereketi yaşanıyor. Özellikle, Arap dünyasından İstanbul'a gelen turist sayısında ciddi artış gözleniyor.

Sektördeki hareketliliği dikkat çeken BW The President Hotel Genel Koordinatörü Recep Arifoğlu, "Son dönemlerde, komşumuz olan ülkelerle yürütülen olumlu ilişkiler ve vizelerin kalkmasının ardından, bu ülkelerden gelen turist sayısında ciddi artış yaşanıyor. Örneğin, bu yılın ilk yarısında, otelimizde konaklayan Arap turist sayısında, bir önceki yıla oranla yüzde 100 artış oldu. Gelecek 3 yıl içerisinde, İstanbul'a gelecek turist sayısının dörtte birini, komşumuz olan ve karşılıklı vize uygulamasının kalktığı ülkeler oluşturacaktır. Yerli acentelerin, bu bölgelerde etkin çalışma yapmaları önemli" diye konuştu.

"2011 yaz kontratlarını tamamlamak üzereyiz"

Bu yıl, beklentilerinin üzerinde başarılı bir yıl geçirdiklerini kaydeden Recep Arifoğlu, otel olarak, 2011 yılı yaz kontratlarını tamamlanmak üzere olduklarını açıkladı.

İstanbul turizminin ciddi bir yükseliş trendi içinde olduğunu anlatan Recep Arifoğlu, "İstanbul, modası geçmeyecek, dünyanın sayılı kentlerinden biridir. Özellikle, bu yıl Almanya, İspanya gibi Avrupa ülkeleri ve Amerika gibi mevcut pazarlarımızın yanı sıra, Ortadoğu, Uzakdoğu ve Rusya'dan da çok ciddi rezervasyon almaya başladık. Son birkaç yıldır, Hindistan ve Japonya'dan da yoğun ilgi görüyoruz. Bu yıl ve gelecek yıllarda İstanbul, turizmde yükselişine devam edecektir" dedi.

'Güneş enerjisi ve yağmur suyu toplama sistemine' yatırım

BW The President Hotel'in, İstanbul'un ilk, Türkiye'nin ikinci 'Yeşil Yıldız'ını aldığını anımsatan Arifoğlu, bu yıl da güneş enerjisi ve yağmur suyu toplama sistemine yatırım yapacaklarını sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir