Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı perşembe günü görüşülecek

Demokratik açılım kapsamında Meclise sunulan, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığının kurulmasını öngören kanun tasarısı genel kurulda ele alınacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığının kurulmasını öngören kanun tasarısının, TBMM Genel Kurulunda 14 Ocak Perşembe günü görüşüleceğini bildirdi.

AK Parti TBMM Grubu, Parlamentoda görevli gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

Burada açıklama yapan Elitaş, AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın, Anayasa değişikliklerinin halkoyuna sunulması için öngörülen 120 günlük sürenin, 45 güne indirilmesi amacıyla verdiği kanun teklifinin 19 Ocak Salı günü TBMM Anayasa Komisyonunda ele alınacağını ifade etti.

Elitaş, "demokratik açılım" kapsamında Meclise sunulan, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığının kurulmasını öngören kanun tasarısının ise 14 Ocak Perşembe günü TBMM Genel Kurulunda görüşüleceğini açıkladı.

13 Ocak'ta tam gün yasa tasarısı ele alınacak

TBMM'nin bu haftaki gündemi hakkında bilgi veren Elitaş, Genel Kurul'un yarın 15.00'de toplanıp gündemdeki teklifin bitimine kadar çalışması, 13-14 Ocak Çarşamba ve Perşembe günleri ise 14.00-20.00 saatleri arasında çalışmasına ilişkin Danışma Kurulu önerisi getireceklerini söyledi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, yarın 1 saat sözlü soruları yanıtlamaya devam edeceğini belirten Elitaş, depremle ilgili araştırma önergesiyle geçen hafta 1. maddesi kabul edilen serbest bölgelere ilişkin kanun teklifini de görüşeceklerini ifade etti.

Mustafa Elitaş, 13 Ocak günü 19 maddelik tam gün yasa tasarısının ele alınacağını belirterek, CHP ve MHP'nin tasarıya yoğun muhalefetinin olmadığını söyledi. Elitaş, 14 Ocak günü de 22 maddelik Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı kurulmasını öngören kanun tasarısının görüşüleceğini kaydederek, tasarının 2 bölüm halinde temel yasa olarak ele alınacağını belirtti.

"Anayasa paketiyle ilgili çalışmamız yok"

Soruları da yanıtlayan Elitaş, "Anayasa paketi ne zaman görüşülecek?" sorusuna, "Anayasa paketiyle ilgili şu anda bizim herhangi bir çalışmamız sözkonusu değil. Bu konuyla ilgili çalışmayı basınımız söylüyor" yanıtını verdi.

Komisyonda görüşülen Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı kurulmasını öngören kanun tasarısına, hiç bir muhalefet partisinin karşı oy yazısının olmadığını belirten Elitaş, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın tasarıya ilişkin yoğun eleştirilerde bulunduğunun anımsatılması üzerine, "CHP ve diğer siyasi parti gruplarıyla tasarı üzerinde mutabık olduğumuzu biliyoruz. Sonradan fikir değiştirdilerse o konuda da bir şey söylemek mümkün değil. Fikir değiştirmediklerini tahmin ediyoruz" dedi.

Elitaş, AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın, Anayasa değişikliklerinin halkoyuna sunulması için öngörülen 120 günlük sürenin, 45 güne indirilmesi amacıyla verdiği kanun teklifinin 19 Ocak Salı günü TBMM Anayasa Komisyonunda ele alınacağını ifade etti.

Bekir Bozdağ, taş atan çocuklarla ilgili düzenlemenin, bu ay değil, gelecek aylarda Meclis gündemine gelebileceğini söyledi.