Kar yolları kapattı

Kar yağışı nedeniyle Düzce'de 145, Zonguldak'ta 227 köy yolu ulaşıma kapandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DÜZCE/ZONGULDAK - Kar yağışı nedeniyle Düzce'de 145, Zonguldak'ta 227 köy yolu ulaşıma kapandı.

Düzce Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, merkeze bağlı 36, Yığılca'da 30, Gölyaka'da 21, Gümüşova'da 9, Çilimli'de 5, Cumayeri'nde 17, Kaynaşlı'da 19, Akçakoca'da 8 olmak üzere 145 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.  

İl Özel İdaresi ekipleri, karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.  

Zonguldak  

Merkezde 38, ilçelerden Alaplı'da 20, Çaycuma'da 13, Gökçebey'de 10, Ereğli'de 88 ve Devrek'te 58 olmak üzere ulaşıma kapanan 227 köy yolunda, İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü ekipleri iş makineleriyle çalışmalarını sürdürüyor.  

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, yüksek kesimlerde kar kalınlığının 60 santimetreye ulaştığını, gün içinde yoğun kar yağışının beklendiğini belirterek, vatandaşları buzlanmanın yanı sıra don riskine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Bursa

Bursa genelinde de 123 köy ile ulaşım sağlanamıyor.

İlçelerden, İznik'te 20, Orhaneli'de 15, Kestel ve Büyükorhan'da 12'şer, Gemlik ve Osmangazi'de 10'ar, İnegöl'de 8, Keles, Nilüfer ve Orhangazi'de 6'şar, Yenişehir'de 5, Mustafakemalpaşa'da 4, Mudanya'da 3, Gürsu, Harmancık ve Karacabey'de ikişer köy yolu ulaşıma kapandı. Bu yolların açılması için yürütülen çalışmalara, 19 grayder, 4 kar bıçaklı kamyon, 5 kepçe, 28 araç, 10 binek araç ile 60 personel katılıyor.

Bursa-Ankara karayolunun Mezitler mevkisinde ise Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından tuzlama çalışmaları sürdürülüyor.

Merkez Yıldırım, Nilüfer ve Osmangazi ile Harmancık, Büyükorhan, Keles, Orhaneli ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar ile tüm eğitim kurumlarında eğitime bugün ara verildiği, il merkezinde engelli ile hamile kamu çalışanlarının idari izinli sayılacağı açıklanmıştı.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir