Kargo işçileri kimyasal maddeden zehirlendi

Kocaeli'de bir kargo firmasında kimyasal bir maddenin bulunduğu paketin patlaması sonucu işçilerde zehirlenme belirtileri gözlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kocaeli’nin İzmit ilçesi D-130 karayolu üzerinde bulunan bir kargo şirketine ait aktarma merkezinin deposuna gönderilen ve içerisinde denatonyum benzuat maddesi bulunan küçük paket aktarım sırasında patladı. Paketteki sıvı madde çevreye yayılırken, kargo firmasında çalışan 59 işçi zehirlendi.

Kargo firmasında çalışan 59 işçi Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Bölümü'nde tedavi altına alındı. 

Sonuçlar bekleniyor

KBRN bölümünde özel önlemler alınırken, işçilerin kimyasal maddeden arınmaları için yıkanmaları sağlanarak kıyafetler verildi. Tedavi altına alınan işçilerin kan örnekleri alındı. Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Soner Şahin yıkama arındırılma yapıldığını, işçilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.

23423423-005.jpg

KBRN Sorumlusu Acil Tıp Uzmanı Onur Karakayalı ise, "İlk olarak arındırılma işlemi yapıldı. Ardından hastalar gözlem altına alınarak semptomlar üzerinde tedavi yapıldı. dedi.

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü görevlileri kargo firmasına gelerek incelemelerde bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.