Kayaköy Hes, Nema Kimya-Espe'nin

Kayaköy Hidroelektrik Santrali’ne en yüksek teklifi, 17.4 milyon dolarla Nema Kimya-Espe verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Elektrik Üretim AŞ‘ye ait Kayaköy (grup 3) Hidroelektrik Santrali'nin nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklifi, 17 milyon 411 bin 500 dolarla, Nema

Kimya-Espe OGG verdi.

Açık artırmada sözlü turlar, firmaların teklif vermemesi nedeniyle yapılmazken, ihalede en yüksek yazılı teklif geçerli olacak. Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu'nun komisyon başkanlığında yapılan nihai pazarlık görüşmesinde, ilk olarak kapalı elemesiz teklifler alındı. Elemesiz turda en yüksek teklif 12 milyon 150 bin

dolar oldu. Daha sonra elemeli yazılı turlara geçildi. 5 tur olarak gerçekleştirilen elemeli yazılı turların her birinde 16'şar firma elendi. Elemeli yazılı ilk turda en yüksek teklif 15 milyon 520 bin dolar, ikinci elemeli turda en yüksek teklif 16 milyon 750 bin dolar, üçüncü elemeli turda 17 milyon 200 bin dolar, dördüncü elemeli turda da en yüksek teklif 17 milyon 400 bin dolar oldu.

Daha sonra açık artırmaya geçildi ve açık artırmada başlangıç tutarı 17 milyon 450 bin dolar, artırım aralığı ise 50 bin dolar olarak belirlendi. Ancak, açık artırmanın ilk turunda 8 firma ihaleden çekildi ve kapalı yazılı turlarda verdikleri tekliflere bağlı kaldıklarını söyledi. Bunun üzerine, Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, kalan 8 firmanın son yazılı tekliflerinin bağlayıcı olduğunu yineledi ve "Bu rakam kabul edilebilir bir teklif, yatırımcılar yazılı turda verdikleri tekliflerine bağlı olduklarını belirttiler" dedi.

Aksu, yazılı turlarda verilen tekliflerin yeterince yüksek rakamlar olduğunu ifade ederek, ihale sonucunun ÖYK tarafından onayından sonra, teklif veren yatırımcıların en yüksek teklifi verenden başlamak üzere, sözleşme imzalamak üzere çağrılacağını bildirdi. Bu arada, son yazılı turda en yüksek teklifi veren diğer iki firma ve teklifleri şöyle: Batıçim Enerji Elektrik Üretim AŞ: 17 milyon 400 bin dolar, NZN Madencilik Enerji Üretim Otomotiv, Gıda, İnş.San. ve Tic. AŞ: 17 milyon 300 bin dolar.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir