Kılıçdaroğlu'nun ilk gezisi Zonguldak'a

Kılıçdaroğlu, 30 işçinin yaşamını yitirdiği maden kazasının yaşandığı Karadon bölgesinde incelemelerde bulunmak ve işçilerin ailelerini ziyaret etmek üzere Zonguldak'a gitti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BOLU - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partililere "Sizinle iktidar koşusu başlattık. Artık tek hedef var, halkı kucaklayarak halkla birlikte koşacağız" diye seslendi.

Kılıçdaroğlu, 30 işçinin yaşamını yitirdiği maden kazasının yaşandığı Karadon bölgesinde incelemelerde bulunmak ve işçilerin ailelerini ziyaret etmek üzere Zonguldak'a giderken Bolu'nun Mengen ilçesinde partililerce karşılandı.

Ellerinde CHP bayrakları taşıyan ve "Başbakan Kemal" sloganları atan partililer, Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu parti otobüsünün etrafında toplandı. Otobüsten partililere seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, Mengen'in "yemeğin ve lezzetin başkenti" olduğunu ifade ederek, "İktidarın hazırladığı yemek hoşunuza gidiyor mu? Gitmiyorsa bu yemeği yapanları hep beraber değiştirelim" dedi.  

Bundan sonra tek hedeflerinin iktidar olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Sizinle iktidar koşusu başlattık. Artık tek hedef var, halkı kucaklayarak halkla birlikte koşacağız. İlk sözümüz halktı, son sözümüz halk olacak" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, CHP'nin hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğini ve herkesin el ele barış şarkıları söyleyerek yaşamasını sağlayacağını ifade etti. 

Kılıçdaroğlu'nun Zonguldak gezisine Önder Sav, Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay ile parti yöneticileri ve milletvekilleri katılıyor. Ziyareti çok sayıda basın mensubu da izliyor.

"Milletin ayağının türabı olacağız"

Kılıçdaroğlu, Zonguldak ziyareti kapsamında Devrek ilçesinde partililerce karşılandı. Terminal meydanında, parti otobüsünün üstünden Devreklilere seslenen Kılıçdaroğlu, maden kazası nedeniyle Zonguldak'ı ziyaretinin Devreklilerle de bir araya gelmesine vesile olduğunu belirterek, bundan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

"Türkiye, temiz siyaset açlığı, düzgün politika açlığı çekiyor. Türkiye, halkına hesap vermeyi onur gören bir siyaset anlayışını bekliyor. Onun için yola çıktık" diyen Kılıçdaroğlu, tüm Türkiye'yi gezeceklerini ve halkla beraber iktidara yürüyeceklerini belirtti. Siyasetçinin yalnızca halka hizmetle görevli olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Biz halka hizmet edeceğiz. Milletin ayağının türabı olacağız" dedi. 

Ülkede her kesimin sorunları bulunduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Peki bu ülkede derdi tasası olmayan kim var? Siyasetten zengin olup havuzlu villalarda oturanlar var. Artık Türkiye'de siyasetten zenginliğe son diyoruz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Devrek'in bastonları ile bir dünya markası yarattığını belirterek, "Bir dünya markası yarattınız. İnşallah bir dünya markası da Ankara'da yaratacağız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na partililerce Devrek bastonu hediye edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir