Lenovo'dan KOBİ'lere ThinkPad Edge Serisi

İleri, KOBİ'lere yönelik bu ürünün pazarlaması sırasında illere özel kampanyalar düzenleyeceklerini anlattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Lenovo, KOBİ'lere yönelik olarak tasarladığı ThinkPad Edge serisini tanıttı.

Lenovo Kanal Satış ve Pazarlama Müdürü Özgür İleri, kurumsal ürün serisi ThinkPad altında yer alan ThinkPad Edge'in, toplam pazarın yüzde 37'sini oluşturan KOBİ'lere yönelik olarak hazırlandığını kaydetti.

İleri, 2010 yılında KOBİ'lerin 45 milyon adet dizüstü bilgisayar alması gerekeceğini belirterek, bu pazarın önemine işaret etti.

KOBİ'lere bilgisayar satışlarının yüzde 70'inin 399-1.099 dolar aralığında gerçekleştiğini söyleyen İleri, ThinkPad Edge serisinin de bu talebe uygun olarak 549 dolardan başlayan fiyatlara sahip olduğunu kaydetti.

İleri, KOBİ'lere yönelik bu ürünün pazarlaması sırasında illere özel kampanyalar düzenleyeceklerini anlattı.

İleri'nin verdiği bilgiye göre, ThinkPad Edge'in özellikleri arasında kullanımı basitleştirilmiş ve sıvı dökülmelerine karşı korumalı klavye, 8 saate varan pil ömrü, gece siyahı ve parlak ateş kırmızısı renk seçenekleri, Intel ve AMD işlemci alternatifleri, Windows 7 Lenovo Enhanced Experience yer alıyor.

Lenovo yüzde 96 büyüdü

Öte yandan Lenovo Türkiye Genel Müdürü Faik Burhanoğlu, küresel bilgi teknolojileri ürünleri pazarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Üreticilerin gelişen pazarlara ve mobil internet ürünlerine yatırım yaptığını söyleyen Burhanoğlu, Lenovo'nun geçtiğimiz yıl yüzde 42 ile en hızlı büyüyen kişisel bilgisayar üreticisi olarak yüzde 9 pazar payına ulaştığını kaydetti.

Burhanoğlu, Lenovo'nun, Türkiye'de 2 yıl önce yüzde 3,4 olan pazar payının 2009 yılı Aralık ayı sonu itibariyle yüzde 6,1'e yükseldiğini belirterek, pazarın 1 milyon 26 bin adetlik satış adedine ulaştığı 2009 yılı içinde pazar ortalama yüzde 66 büyürken, Lenovo'nun yüzde 96 büyüdüğünü ve 63 bin satış adedine ulaştığını söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir