LG, Türkiye için büyük düşünüyor

LG Elektronik Pazarlama Müdürü, LG'nin Türkiye'ye yönelik büyük planları olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEFKOŞA - LG Elektronik Pazarlama Müdürü Aysun Şabanlı, Türkiye'nin genç nüfusuyla potansiyeli yüksek bir ülke ve LG'nin de bunun farkında olduğunu ifade ederek, LG'nin Türkiye'ye yönelik büyük planları bulunduğunu söyledi.

Kıbrıslı olan ve konferans için Lefkoşa'da bulunan Aysun Şabanlı, global bir elektronik markası olan ve daha önce distribütörler aracılığıyla Türkiye pazarına giren LG'nin, 2,5 yıl önce Türkiye'de satış ve pazarlama ofisi açtığını belirterek, "Türkiye'ye geldiği günden beri hedefleri olan, topluma gerçekten bir katkı sağlamak üzere gelen bir marka, o yüzden bir çok ürün grubunda da çok hızlı bir ilerleme kaydetti. Örneğin düz ekran TV'de pazar liderliğine ulaştık..." dedi.

LG cep telefonu olarak Türkiye'de üçüncü sırada olduklarını, çok daha fazla pazar paylarına ulaşma hedefleri olduğunu belirten Aysun Şabanlı, cep telefonlarında oyunun kurallarının değiştiğini, LG'nin global olarak cep telefonunda çok büyük atılımlar yaptığını kaydetti.

"Cep telefonunda çok yakında da çok sürpriz ürünlerle geliyoruz" diyen Şabanlı, "akıllı telefonlara yatırım yapmaya devam edeceklerini" belirtti.

"LG'nin dünyada 7 stratejik ülkesi olduğunu ve bunların arasında Türkiye'nin de bulunduğuna" işaret eden Şabanlı, LG'nin Türkiye'ye büyük önem verdiğini, Türkiye'nin genç nüfusunun yüksek olduğunu, genç nüfusa yönelik LG'nin büyük planları olduğunu anlattı.

Nano ve smrat TV piyasaya geliyor

Akıllı cep telefonu yanında akıllı TV alanında da çalışmaları olduğunu kaydeden Şabanlı, LG olarak nano ve smart TV projeleri olduğunu, yeni yılın başında nano TV'yi, yıl sonuna doğru da smart TV'yi Türkiye piyasasına getireceklerini bildirdi.

Akıllı televizyonların insanları ev ortamında daha da özgürleştireceğini ifade eden Aysun Şabanlı, nano TV'nin yeni bir teknoloji olduğunu, bu teknoloji ile görüntü kalitesinde en üst noktaya ulaşıldığını ve aynı zamanda çok ince bir dizayna sahip olunacağını kaydetti. Şabanlı "Nano TV önümüzdeki yılın başından itibaren Türkiye'ye getireceğimiz bir yenilik olacak. Smart TV de gelecek yılın sonuna doğru" dedi.

LG'nin Türkiye'de Beko ile çok iyi bir işbirliği yaptığını ve LG'nin 2011 yılı için Türkiye'de fabrika açma planının olmadığını dile getiren Şabanlı, Türkiye'nin potansiyeli yüksek olan bir ülke ve LG'nin de bunun farkında olduğunu belirterek, "LG dünyası için Türkiye çok önemli yer tutuyor" dedi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir